Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Bibi van den Berg

Universitair hoofddocent

Naam Dr. B. van den Berg
Telefoon +31 71 527 8838
E-mail isga@fgga.leidenuniv.nl

Dr. Bibi van den Berg (1975) is als Universitair Hoofddocent verbonden aan eLaw.

Biografie

Van den Berg heeft een MA (cum laude) en een PhD in de wijsbegeerte, beiden behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na haar promotie werkte zij 3 jaar als postdoc aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT). Vanaf 2012 werkt ze in Leiden.

Onderzoeksgebieden en onderwijs

Van den Berg’s onderzoek en onderwijs richten zich op de volgende thema's: (1) cybersecurity, (2) het reguleren van menselijk gedrag door het gebruik van technologieën (techno-regulering en nudging), (3) regulering en governance op/van het internet, (4) privacy en identiteit, en (5) robotica en kunstmatige intelligentie. Van den Berg is ook lid van de Nederlandse Cyber Security Raad, een Raad die  het kabinet adviseert over het vergroten van de cybersecurity in Nederland. 

Sinds 2014 is Van den Berg verbonden aan de Cyber Security Academy, een professionele master die valt onder de Faculteit Governance and Global Affairs en gegeven wordt vanuit de HSD Governance and Global Affairs. Met ingang van september 2015 is Van den Berg daarnaast verbonden aan het Institute for Security and Global Affairs (ISGA) aan de Faculteit Governance and Global Affairs binnen de onderzoeksgroep Cyber Security.

Universitair hoofddocent
Faculteit Governance and Global Affairs
Instituut Security and Global Affairs
Werkadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.19
Contact
+31 71 527 8838
isga@fgga.leidenuniv.nl
Cyber Security Raad
Raadslid Cyber Security Raad
TMC Asser Press
Lid van de redactieraad voor de 'Asser Law & IT' serie
Corvers Procurement Services
Off counsel