Universiteit Leiden

nl en

Publicatie

A systematic review of current cybersecurity training methods

Dit artikel presenteert een systematische review van verschillende trainingsmethoden op het gebied van cyberbeveiliging. Het beoordeelt de effectiviteit van deze methoden bij het bevorderen van gewenst cyberbeveiligingsgedrag binnen organisaties.

Auteur
Julia Prümmer, Tommy van Steen, Bibi van den Berg
Datum
09 november 2023
Links
Lees het volledige artikel hier

Cyberbeveiliging en het voorkomen van cyberaanvallen is al een aantal jaren een groeiend veiligheidsprobleem voor organisaties. Organisaties die het doelwit zijn van cyberaanvallen zijn divers, variërend van grote bedrijven zoals Volkswagen tot kritieke infrastructuren zoals Colonial Pipeline.  Om een synthese te maken van de literatuur die is ontstaan over cyberveiligheidstraining in relatie tot digitale technologieën binnen organisaties, onderzoekt dit artikel een breed scala aan huidige cyberveiligheidstrainingsmethoden, hun ontwerp en hun effectiviteit, door middel van een systematisch literatuuronderzoek.

Het artikel concludeert dat het gebied van cyberbeveiligingstraining voor eindgebruikers divers is wat betreft trainingsontwerp, leveringsmethoden, cyberbeveiligingsonderwerpen en effectiviteitsmetingen. De auteurs toonden veelbelovende resultaten in het verbeteren van cyberbeveiligingsgedrag door training voor een verscheidenheid aan cyberbeveiligingsgedragingen via een breed scala aan middelen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.