Universiteit Leiden

nl en

Hoe thermostaat en tv cyberwapens konden worden

Geheime diensten en criminelen kunnen inbreken in slimme apparaten, door slechte beveiliging. De markt lost het niet op: bedrijven willen gadgets verkopen, burgers doen ook weinig. NRC sprak hierover met Bibi van den Berg.

Van babyfoons tot thermostaten tot tv’s: we omringen ons in recordtempo met apparaten met internetverbinding. Maar hoe vaak controleren we of de beveiliging van die gadgets een beetje deugt?

Bibi van den Berg van het Institute of Security and Global Affairs zoekt de oplossing bij veel nadrukkelijker bewustwording van burgers. „Via onderwijs, maar misschien ook via zaken als wijkteams die langs de deuren gaan om mensen tips te geven over beveiliging van hun apparaten.”

Lees het volledige artikel op de website van het NRC.

 

[Illustratie Anna van Wieren]

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.