Universiteit Leiden

nl en

Bibi van den Berg

Hoogleraar Cybersecurity Governance

Naam
Prof.dr. B. van den Berg
Telefoon
+31 70 800 9506
E-mail
isga@fgga.leidenuniv.nl

Dr. Bibi van den Berg (1975) is hoogleraar Cybersecurity Governance en ze is als Universitair Hoofddocent verbonden een eLaw en aan het Institute of Security and Global Affairs.

Meer informatie over Bibi van den Berg

Dr. Bibi van den Berg (1975) is als Universitair Hoofddocent verbonden aan eLaw.

Biografie

Van den Berg heeft een MA (cum laude) en een PhD in de wijsbegeerte, beiden behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na haar promotie werkte zij 3 jaar als postdoc aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT). Vanaf 2012 werkt ze in Leiden.
Met ingang van 1 september 2017 is Van den Berg benoemd tot hoogleraar Cybersecurity Governance.

Onderzoeksgebieden en onderwijs

Van den Berg’s onderzoek en onderwijs richten zich op de volgende thema's: (1) cybersecurity, (2) het reguleren van menselijk gedrag door het gebruik van technologieën (techno-regulering en nudging), (3) regulering en governance op/van het internet, (4) privacy en identiteit, en (5) robotica en kunstmatige intelligentie. Van den Berg is ook lid van de Nederlandse Cyber Security Raad, een Raad die  het kabinet adviseert over het vergroten van de cybersecurity in Nederland. 

Sinds 2014 is Van den Berg verbonden aan de Cyber Security Academy, een professionele master die valt onder de Faculteit Governance and Global Affairs en gegeven wordt vanuit de HSD Governance and Global Affairs. Met ingang van september 2015 is Van den Berg daarnaast verbonden aan het Institute for Security and Global Affairs (ISGA) aan de Faculteit Governance and Global Affairs binnen de onderzoeksgroep Cyber Security.

Hoogleraar Cybersecurity Governance

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.19

Contact

  • Cyber Security Raad Raadslid Cyber Security Raad
  • TMC Asser Press Lid van de redactieraad voor de 'Asser Law & IT' serie
  • CBS lid van de Cie ICT van het CBS.
  • Corvers Procurement Services Off counsel