Universiteit Leiden

nl en

Cyber Security (MSc)

Type
Master
Voertaal
Engels
Plaats
Den Haag

De praktische masteropleiding Cyber Security biedt een multidisciplinaire benadering die je helpt effectieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de risico's en bedreigingen van cybercriminaliteit.

Waar gaat deze master over?

De opleiding, die bedoeld is voor werkende professionals, leert je verbanden te leggen tussen de technische, juridische, bestuurlijke, economische en psychologische aspecten van digitale beveiliging. De vaardigheid om een beveiligingsprobleem vanuit alle gezichtspunten te bekijken, helpt je bij het ontwikkelen van goede strategie├źn ter bescherming van organisaties en personen.

Tijdens deze opleiding leer je het volgende:

  • Het onderkennen van de complexiteiten en wisselwerkingen in cyberspace
  • Het bijdragen van oplossingen voor cyberrisico's vanuit een technologische, een beleidsmatige en bestuurlijke benadering
  • Cyberbedreigingen reduceren tot acceptabele risico's
  • Een brug bouwen tussen overwegend technische specialisten en meer bestuurlijk geori├źnteerde professionals binnen organisaties
  • Technische en operationele problemen vertalen naar een strategisch niveau
  • Kritisch nadenken over nieuwe ontwikkelingen en resultaten van onderzoek naar cyberbeveiliging
  • Het leveren van onafhankelijke bijdragen aan het onderzoek naar cyberbeveiliging

Deze opleiding wordt door Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft en de Haagse Hogeschool in samenwerking met een aantal private partners aangeboden onder de koepel Cyber Security Academy.

Engels programma

Cyber-Security is een Engelstalige opleiding. Wil je meer weten over Cyber-Security bekijk dan de Engelstalige website van Cyber-Security.