Universiteit Leiden

nl en

Internationalisering

Werken en studeren in een internationale gemeenschap leidt tot nieuwe inzichten, inspirerende contacten en sterker onderzoek en onderwijs.

Veilig en duurzaam

Internationalisering draagt bij aan een veilige, gezonde, duurzame, welvarende en rechtvaardige wereld en stoomt studenten klaar voor de globaliserende wereld. Daarom streeft de universiteit naar meer internationale onderzoekers en studenten op haar campussen.

Wereldburgers

De universiteit wil haar studenten toerusten voor de wereld van morgen. Steeds meer studenten worden global citizens. Dankzij de mogelijkheden die de universiteit hen biedt om kennis te maken met andere culturen, kunnen ze straks met een nieuwsgierige, kritische en open houding de wereld ingaan om problemen op te lossen.

International classrooms

In international classrooms komen studenten in aanraking met taal- en cultuurverschillen. Deze toenemende diversiteit binnen de universiteit scherpt de geest en is verrijkend voor de ontwikkeling van taalvaardigheid, kennis en inzichten.

Engelstalig onderwijs

Voor  een groter aanbod van international classrooms zijn meer getalenteerde, internationale studenten nodig. De universiteit werkt daarom aan een groeiend aanbod van Engelstalige opleidingen en  online onderwijs. Inmiddels is van de masteropleidingen 85 procent Engelstalig.

Internationale netwerken

De universiteit maakt deel uit van enkele internationale netwerken van buitenlandse universiteiten, waarvan de League of European Research Universities (LERU) de belangrijkste is. Via een aantal zogenoemde eigen regiogroepen werkt de universiteit samen met instituten en buitenlandse overheden om te komen tot een strategische en duurzame versterking van onderzoek en onderwijs. Het gaat in het bijzonder om Indonesië, China, Latijns-Amerika en Afrika.

Instituten in het buitenland

De universiteit heeft instituten in Jakarta, Cairo en in Rabat:

Studeren in het buitenland

We vinden het belangrijk dat onze studenten internationaal (leren) denken en met andere culturen kunnen omgaan. Een studieperiode in het buitenland is dé kans voor studenten om hun horizon te verbreden. Studenten kunnen zich tijdens een studieperiode in het buitenland verder specialiseren en doen relevante ervaring op. Ze vinden hun weg in een nieuwe omgeving, leggen contact met andere culturen en verbeteren hun talenkennis. Ze vergroten daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt. Een wereldwijd netwerk van meer dan 600 universiteiten en samenwerkingspartners helpt om van studeren in het buitenland een waardevolle en onvergetelijke ervaring te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie