Universiteit Leiden

nl en

Steun uw alma mater

In tientallen werkkamers, bibliotheken en laboratoria werken gedreven wetenschappers – met steun van de schenkers van het Leids Universiteits Fonds – aan fundamenteel begrip van de wereld en de mensen om ons heen. Ze maken het onbekende bekend en verleggen de grenzen van bestaande wetenschapsgebieden.

Met een schenking aan het Leids Universiteits Fonds (LUF), maakt u niet alleen baanbrekend onderzoek aan uw alma mater mogelijk, maar steunt u ook de wetenschappers van de toekomst. Met diverse beurzen draagt het LUF bij aan een levendig studieklimaat waar elke student, in Leiden én Den Haag, zich optimaal kan ontwikkelen. Om dit alles te realiseren wordt de steun van particulieren en organisaties steeds belangrijker. Samen met u laat het LUF ambities tot bloei komen, worden innovatieve ideeën werkelijkheid en zien bijzondere projecten het levenslicht. 

Hoe kunt u bijdragen?

Omdat de universiteit slechts een deel van al het onderzoek kan financieren, creëert uw bijdrage de mogelijkheid tot meer wetenschappelijk onderzoek. Helpt u voorkomen dat baanbrekende projecten op de plank blijven liggen? Dit kan met een eenmalige gift of een fiscaal gunstige periodieke schenking. Wellicht mogen we u verwelkomen als Sleuteldrager van de universiteit of als naamgever van een nieuw fonds op naam? Kijk op de website van het Leids Universiteits Fonds voor alle mogelijkheden. 

Crowdfunding voor de universiteit

De overheid is een belangrijke financier van wetenschappelijk onderzoek, maar helaas zijn de middelen van de overheid niet toereikend. Bijdragen van particulieren en bedrijven vormen een waardevolle aanvulling op de middelen voor fundamenteel of toegepast onderzoek. Het crowdfundingsplatform SteunLeiden.nl − beheerd door het LUF − speelt hierin een belangrijke rol. Voor Leidse wetenschappers betekent het platform de kans om op korte termijn een project van de grond te krijgen. Voor donateurs, zowel alumni als vele anderen, biedt het de mogelijkheid om heel specifiek een onderzoek te steunen dat voor hen belangrijk is, vanuit eigen ervaringen of persoonlijke fascinatie.

Draagt u de wetenschap een warm hart toe? Word donateur van het LUF en doneer online met iDeal of creditcard of kijk op www.LUF.nl voor andere manieren van schenken. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.