Universiteit Leiden

nl en

Voorbeelden

Op het Mentornetwerk van de Universiteit Leiden staan meer dan 1.000 mentoren klaar om studenten en jonge alumni te helpen met hun vragen over loopbaan en carrière. Hieronder stellen drie mentoren zich voor.

Lennart van der Plas

Mijn naam is Lennart van der Plas, 25 jaar en sinds juni 2019 officieel alumnus van de Universiteit Leiden, na mijn bachelor Bestuurskunde en master Management van de Publieke Sector te hebben afgerond. Sinds september vorig jaar ben ik werkzaam in de Tweede Kamer, als medewerker van een Kamerlid.

Ik vind het belangrijk om mijn ervaring en kennis ook aan anderen over te dragen. Als student komt er, zeker in het begin, heel wat op je af. Je moet er zélf zorgen dat je je spullen op orde hebt, je moet aan deadlines voldoen, en de vele verleidingen die je als student tegenkomt kunnen je afleiden van waar het uiteindelijk allemaal om gaat: het behalen van je diploma.

Waarom heb je de keuze gemaakt voor een bepaalde studie? En wat wil je er in de toekomst mee bereiken? Dat zijn volgens mij belangrijke vragen om anderen – en jezelf – te stellen.

Het mentornetwerk is voor studenten waardevol omdat het relevant is lering te trekken van (jonge) alumni die kort voor jou het proces hebben doorlopen.

De belangrijkste boodschap die ik studenten en jonge alumni zou willen meegeven is doe het op jóuw manier. Het is goed om van anderen te horen hoe zij zaken aanpakken en daar ook inspiratie uit te halen, maar uiteindelijk weet jij het beste wat voor jouzelf werkt. En elke student is weer anders: de een wil zo veel mogelijk meekrijgen van het ‘studentenleven’, terwijl de ander vooral de motivatie haalt uit het behalen van het diploma. Beide ‘stromingen’ hebben hun voor- en nadelen.

Ik denk graag mee hoe je op de voor jou beste manier zaken kunt aanpakken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.