Universiteit Leiden

nl en

Jonge Alumni Netwerk

Het Jonge Alumni Netwerk is er speciaal voor jonge alumni (t/m 35 jaar). Net afgestudeerd en in de eerste jaren van je carrière heb je immers behoefte aan andere zaken dan wanneer je carrière al volledig op de rit staat of misschien zelfs al is beëindigd.

Wat doet het Jonge Alumni Netwerk?

Netwerken, je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook gezelligheid zijn zaken die voorop staan bij het Jonge Alumni Netwerk. Het biedt je de gelegenheid om in contact te komen met andere jonge alumni en ervaringen uit te wisselen, maar ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en actief aan de slag te gaan met je carrière. Zo organiseert het netwerk onder andere werkbezoeken, workshops, lezingen en coachcafés. 

Voor en door jonge alumni

Hoe het programma van het Jonge Alumni Netwerk eruit ziet, wordt bepaald door het bestuur van het netwerk. Dit bestuur bestaat uit jonge alumni van de Universiteit Leiden. Ze worden hierbij begeleid door de afdeling Alumnirelaties. Gezamenlijk stellen zij de agenda samen en zorgen ze voor een serie events voor jonge alumni. Heb je ideeën voor leuke activiteiten? Laat het ons weten! 

Moet ik lid worden?

Nee, als je afgestudeerd bent aan de Universiteit Leiden en onder de 36 jaar bent, word je automatisch uitgenodigd voor de activiteiten van het Jonge Alumni Netwerk. Daarnaast vind je de activiteiten terug in de alumni-agenda.

Britt van de Ven, alumna Biomedische wetenschappen

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Zo heb ik onder meer deelgenomen aan de workshop storytelling voor jonge alumni. Deze cursus sprak me aan omdat ik altijd benieuwd ben hoe je met een verhaal een boodschap kunt overbrengen. Ik ben dan wel klaar met mijn studie, maar blijf op deze manier nog steeds bijleren. 

 

Afgelopen activiteiten van het Jonge Alumni Netwerk

Het Jonge Alumni Netwerk heeft vanwege de huidige coronacrisis afgeglopen jaar alleen online bijeenkomsten georganiserd. Wanneer de situatie het toelaat zal het JAN ook weer meer fysieke evenementen organiseren, afwisselend met online webinars.  
Hieronder een greep van de onderwerpen die dit jaar online aan bod zijn gekomen en een aantal fysieke evenementen van voor de coronacrisis. 

Heb je een onderwerp wat je graag terug ziet bij een (online) bijeenkomst of wil je graag zelf iets vertellen over jouw expertise? Stuur ons dan gerust een mailtje!

Het bestuur van het Jonge Alumni Netwerk

Alumna Psychologie
''Na 6 jaar studeren had ik nog niet de behoefte om de universiteit los te laten. Ik woon nu al 9 jaar in Leiden en het idee dat de universiteit daar geen onderdeel meer van zou zijn, vond ik maar een gek idee. Het JAN bestuur is voor mij de perfecte oplossing om betrokken te blijven en een stukje terug te geven aan de universiteit waar ik met zoveel plezier heb gestudeerd! Ik vind het belangrijk om naast mijn werk op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en onderwijs. Het JAN bestuur biedt mij deze mogelijkheid en geeft mij als alumna ook een waardevol gevoel.''

Alumna Politicologie
''Hi! Ik ben Ina en ik kom uit België. In juni 2020 ben ik afgestudeerd met een master in de politieke wetenschappen, met een specialisatie in internationale politiek aan de Universiteit Leiden. Ik werk nu fulltime in regulatory change and adherence bij een financiële instelling. Hiernaast volg ik de master Crisis - en Securitymanagement aan de campus in Den Haag.''

Alumnus Asian Politics, Society & Economy
“Het moet groter zijn dan mijzelf” dacht ik als 21-jarige student toen ik in 2012 mocht spreken tijdens de welkomstreceptie van de nieuwe Indonesische Ambassadeur in Nederland. Het was de start en blijkt de rode draad te zijn van al mijn activiteiten. Sindsdien verbind ik als ondernemer mensen, bedrijven en organisaties met elkaar zodat zij en wij samen meer mogelijk maken dan van tevoren gedacht. Ik ben oprecht geïnteresseerd in anderen en stel veel vragen. Zo blijf ik mijzelf ontwikkelen en kom ik met steeds mooiere kansen in aanraking, die ik met beide handen aanpak. 

Alumna Criminologie
"Ik ben Farah, 28 jaar en ik heb de bachelor en master Criminologie afgerond aan de Universiteit Leiden. Momenteel ben ik werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Met mijn opgedane werkervaring heb ik gemerkt dat de studie mij voornamelijk op theoretisch gebied goed op weg heeft geholpen. In de praktijk zijn er echter ook andere vaardigheden benodigd, zoals solliciteren, netwerken, leidinggeven en communiceren. Het Jonge Alumni Netwerk organiseert interessante lezingen en workshops die handvatten kunnen bieden voor jonge afgestudeerden en werkenden om zich verder te verdiepen in deze vaardigheden. Ik wil mij hiervoor graag inzetten als bestuurslid binnen het Jonge Alumni Netwerk."

Alumna Politicologie
"Hoi! Ik ben Marta en organiseer samen met de rest van het bestuur mooie evenementen voor jonge alumni! Ik heb 6 jaar in Leiden (en Den Haag) gestudeerd, en ondanks dat mijn studietijd erop zit, kan ik geen genoeg krijgen van Leiden. JAN biedt de ideale manier om in contact te blijven met andere alumni en elkaar te helpen bij het begin van je carrière. Ik werk zelf sinds ruim een jaar voor de verkiezingsorganisatie bij de gemeente Den Haag. In 2021 hebben we de Tweede Kamerverkiezing georganiseerd, een hectische maar leerzame periode!"

 

Alumna Engelse Taal & Cultuur
"In 2014 ben ik voor m'n opleiding English Language and Culture naar Leiden gekomen. Ook tijdens mijn master Communicatie-en Informatiewetenschappen aan de VU ben ik in Leiden blijven wonen, en ondertussen kan ik me geen leukere woonplaats meer bedenken. Tijdens mijn studietijd ben ik actief geweest bij mijn studentenvereniging en heb ik 2,5 jaar bij de Universiteit Leiden als student-assistent gewerkt. Daarom vind ik het heel leuk om naast mijn werk als Content Specialist activiteiten te organiseren voor mede-alumni, om zo de banden met de Universiteit Leiden warm te houden."

Alumnus Economie, Bestuur & Management
"In mijn studententijd zag ik van dichtbij hoe de universiteit niet alleen kennis overdraagt, maar veel meer is dan dat. De universiteit verbindt mensen, daagt mensen uit en vervult bovendien een belangrijke rol in de maatschappij als bolwerk van vrijheid. Nog steeds spelen de kennis, ideeën en vrienden die ik in Leiden heb ontdekt en ontmoet een rol in mijn carrière. Zo werk ik met mijn startup aan een duurzame wereld en ondersteun ik als consultant ondernemingen bij het vormgeven van product- en procesinnovaties. Ik kijk ernaar uit om met het JAN-bestuur betrokken te zijn bij de universiteit en haar alumni."

Workshop Onderhandelen

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.