Universiteit Leiden

nl en

Jonge Alumni Netwerk

Het Jonge Alumni Netwerk is er speciaal voor jonge alumni (t/m 35 jaar). Net afgestudeerd en in de eerste jaren van je carrière heb je immers behoefte aan andere zaken dan wanneer je carrière al volledig op de rit staat of misschien zelfs al is beëindigd.

Wat doet het Jonge Alumni Netwerk?

Netwerken, je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook gezelligheid zijn zaken die voorop staan bij het Jonge Alumni Netwerk. Het biedt je de gelegenheid om in contact te komen met andere jonge alumni en ervaringen uit te wisselen, maar ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en actief aan de slag te gaan met je carrière. Zo organiseert het netwerk onder andere werkbezoeken, workshops, lezingen en coachcafés. 

Voor en door jonge alumni

Hoe het programma van het Jonge Alumni Netwerk eruit ziet, wordt bepaald door het bestuur van het netwerk. Dit bestuur bestaat uit jonge alumni van de Universiteit Leiden. Ze worden hierbij begeleid door de afdeling Alumnirelaties. Gezamenlijk stellen zij de agenda samen en zorgen ze voor een serie events voor jonge alumni. Heb je ideeën voor leuke activiteiten? Laat het ons weten! 

Moet ik lid worden?

Nee, als je afgestudeerd bent aan de Universiteit Leiden en onder de 36 jaar bent, word je automatisch uitgenodigd voor de activiteiten van het Jonge Alumni Netwerk. Daarnaast vind je de activiteiten terug in de alumni-agenda.

Britt van de Ven, alumna Biomedische wetenschappen

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Zo heb ik onder meer deelgenomen aan de workshop storytelling voor jonge alumni. Deze cursus sprak me aan omdat ik altijd benieuwd ben hoe je met een verhaal een boodschap kunt overbrengen. Ik ben dan wel klaar met mijn studie, maar blijf op deze manier nog steeds bijleren. 

 

Activiteiten van het Jonge Alumni Netwerk

Hieronder een greep uit de onderwerpen van de afgelopen jaren: 

Heb je een onderwerp wat je graag terug ziet bij een (online) bijeenkomst of wil je graag zelf iets vertellen over jouw expertise? Stuur ons dan gerust een mailtje!

Het bestuur van het Jonge Alumni Netwerk

Alumna Engelse Taal & Cultuur
"In 2014 ben ik voor mijn opleiding English Language and Culture naar Leiden gekomen. Ook tijdens mijn master Communicatie-en Informatiewetenschappen aan de VU ben ik in Leiden blijven wonen, en ondertussen kan ik me geen leukere woonplaats meer bedenken. Tijdens mijn studietijd ben ik actief geweest bij mijn studentenvereniging en heb ik 2,5 jaar bij de Universiteit Leiden als student-assistent gewerkt. Daarom vind ik het heel leuk om naast mijn werk als Persvoorlichter activiteiten te organiseren voor mede-alumni, om zo de banden met de Universiteit Leiden warm te houden."

Alumna Criminologie
"Ik ben Farah, 28 jaar en ik heb de bachelor en master Criminologie afgerond aan de Universiteit Leiden. Momenteel ben ik werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Met mijn opgedane werkervaring heb ik gemerkt dat de studie mij voornamelijk op theoretisch gebied goed op weg heeft geholpen. In de praktijk zijn er echter ook andere vaardigheden benodigd, zoals solliciteren, netwerken, leidinggeven en communiceren. Het Jonge Alumni Netwerk organiseert interessante lezingen en workshops die handvatten kunnen bieden voor jonge afgestudeerden en werkenden om zich verder te verdiepen in deze vaardigheden. Ik wil mij hiervoor graag inzetten als bestuurslid binnen het Jonge Alumni Netwerk."

Alumnus Geschiedenis en Internationale Relations

‘’In 2015 ben ik naar Leiden gekomen voor de bacheloropleiding Geschiedenis en ik ben niet meer vertrokken. Tijdens de bachelor en ook tijdens mijn master International Relations was ik actief in verschillende commissies bij mijn studentenvereniging, in medezeggenschapsfuncties op de faculteit Geesteswetenschappen en met verschillende bijbaantjes in en rond de Universiteit Leiden. Ik ben bij het bestuur van het Jonge Alumni Netwerk gegaan om wat terug te doen aan mijn alma mater en de banden met mede-alumni aan te halen. De komende tijd hoop ik om, samen met mijn bestuursgenoten, interessante en inspirerende activiteiten neer te zetten. Hopelijk tot snel!’’

Alumna BA International Studies & MA North American Studies

''Mijn naam is Wietske. Vanuit het JAN bestuur zal ik me de komende twee jaar bezighouden met het organiseren van evenementen voor jonge alumni. Ik ben in 2020 afgestudeerd met een master internationale betrekkingen en diplomatie (Universiteit van Antwerpen) en een master North American Studies (Universiteit Leiden). Ik heb altijd met veel plezier in Leiden gestudeerd en schreef me daarom afgelopen jaar  in voor de Jonge Alumni Dag. Een gezellige dag waarop je andere alumni kan ontmoeten en samen verschillende workshops volgt die je verder kunnen helpen in je carrière. De komende twee jaar zet ik me graag in voor de organisatie van evenementen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar ook voor de organisatie van evenementen m.b.t. maatschappelijke ontwikkelingen die jonge alumni raken.''

Alumna Politicologie
"Hoi! Ik ben Marta en organiseer samen met de rest van het bestuur mooie evenementen voor jonge alumni! Ik heb 6 jaar in Leiden (en Den Haag) gestudeerd, en ondanks dat mijn studietijd erop zit, kan ik geen genoeg krijgen van Leiden. JAN biedt de ideale manier om in contact te blijven met andere alumni en elkaar te helpen bij het begin van je carrière. Ik werk zelf sinds ruim een jaar voor de verkiezingsorganisatie bij de gemeente Den Haag. In 2021 hebben we de Tweede Kamerverkiezing georganiseerd, een hectische maar leerzame periode!"

 

Alumnus Economie, Bestuur & Management
"In mijn studententijd zag ik van dichtbij hoe de universiteit niet alleen kennis overdraagt, maar veel meer is dan dat. De universiteit verbindt mensen, daagt mensen uit en vervult bovendien een belangrijke rol in de maatschappij als bolwerk van vrijheid. Nog steeds spelen de kennis, ideeën en vrienden die ik in Leiden heb ontdekt en ontmoet een rol in mijn carrière. Zo werk ik met mijn startup aan een duurzame wereld en ondersteun ik als consultant ondernemingen bij het vormgeven van product- en procesinnovaties. Ik kijk ernaar uit om met het JAN-bestuur betrokken te zijn bij de universiteit en haar alumni."

Alumna European Politics and Society

‘’Hoi! Ik ben Esther. Ik ben deze zomer afgestudeerd van de master Europese Politiek en Maatschappij, waar ik naast een jaar aan de Universiteit Leiden ook een semester in Praag en in Krakau heb gestudeerd. Nu ben ik werkzaam bij het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities en hoop ik daarnaast als lid van het JAN mooie evenementen voor andere alumni te organiseren.‘’

Workshop Onderhandelen

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.