Universiteit Leiden

nl en

Jonge Alumni Netwerk

Het Jonge Alumni Netwerk is er speciaal voor jonge alumni (t/m 35 jaar). Net afgestudeerd en in de eerste jaren van je carrière heb je immers behoefte aan andere zaken dan wanneer je carrière al volledig op de rit staat of misschien zelfs al is beëindigd.

Wat doet het Jonge Alumni Netwerk?

Netwerken, je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook gezelligheid zijn zaken die voorop staan bij het Jonge Alumni Netwerk. Het biedt je de gelegenheid om in contact te komen met andere jonge alumni en ervaringen uit te wisselen, maar ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en actief aan de slag te gaan met je carrière. Zo organiseert het netwerk onder andere werkbezoeken, workshops, lezingen en coachcafés. 

Voor en door jonge alumni

Hoe het programma van het Jonge Alumni Netwerk eruit ziet, wordt bepaald door het bestuur van het netwerk. Dit bestuur bestaat uit jonge alumni van de Universiteit Leiden. Ze worden hierbij begeleid door de afdeling Alumnirelaties. Gezamenlijk stellen zij de agenda samen en zorgen ze voor een serie events voor jonge alumni. Heb je ideeën voor leuke activiteiten? Laat het ons weten! 

Moet ik lid worden?

Nee, als je afgestudeerd bent aan de Universiteit Leiden en onder de 36 jaar bent, word je automatisch uitgenodigd voor de activiteiten van het Jonge Alumni Netwerk. Daarnaast vind je de activiteiten terug in de alumni-agenda.

Britt van de Ven, alumna Biomedische wetenschappen

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Zo heb ik onder meer deelgenomen aan de workshop storytelling voor jonge alumni. Deze cursus sprak me aan omdat ik altijd benieuwd ben hoe je met een verhaal een boodschap kunt overbrengen. Ik ben dan wel klaar met mijn studie, maar blijf op deze manier nog steeds bijleren. 

 

Afgelopen activiteiten van het Jonge Alumni Netwerk

Het Jonge Alumni Netwerk heeft vanwege de huidige coronacrisis afgeglopen jaar alleen online bijeenkomsten georganiserd. Wanneer de situatie het toelaat zal het JAN ook weer meer fysieke evenementen organiseren, afwisselend met online webinars.  
Hieronder een greep van de onderwerpen die dit jaar online aan bod zijn gekomen en een aantal fysieke evenementen van voor de coronacrisis. 

Heb je een onderwerp wat je graag terug ziet bij een (online) bijeenkomst of wil je graag zelf iets vertellen over jouw expertise? Stuur ons dan gerust een mailtje!

Het bestuur van het Jonge Alumni Netwerk

Alumnus Geschiedenis
"Ik ben Robin, 26 jaar en ik heb in Leiden Geschiedenis gestudeerd. Het fijne aan de universiteit vond ik dat iedereen de vrijheid had om zichzelf te zijn en dat je veel verschillende leeftijdsgenoten leerde kennen. Tegenwoordig werk ik bij een grote financiële dienstverlener waar ik me bezig hou met maatschappelijke betrokkenheid en corporate volunteering, het kan gek lopen! Ik hoop met het Jonge Alumni Netwerk een plek te bieden waar jonge alumni met elkaar in contact komen en elkaar helpen met de eerste carrièrestappen. Ik ben erg positief en hou van sporten, reizen en koken!"

Alumna Rechten
"Ik ben 33 jaar en kom uit Curaçao en Brabant. Sinds ik als 18-jarige op kamers ging, woon ik in Leiden. Momenteel werk ik als beleidsmedewerker voor het Openbaar Ministerie. Verder hou ik van reizen, sport en filosofie. Ondanks dat ik al een aantal jaar ben afgestudeerd, voel ik mij sterk verbonden met de universiteit en de stad. Ik vind het mooi om dat uit te dragen door activiteiten te organiseren voor andere jonge alumni. Er zijn nog zoveel onderwerpen buiten het eigen vakgebied om iets van op te steken of om inspiratie uit te halen. Geweldig dat wij met de webinars zoveel alumni die ver weg wonen weten te bereiken, maar toch hoop ik dat wij dit jaar nog een paar evenementen in het KOG of het Academiegebouw kunnen houden."

 

Alumnus Crisis- and Securitymanagement"
"Mijn naam is Nils Dalmeijer en ik werk als public affairs consultant. Ik ben afgestudeerd in 2018 aan de Universiteit Leiden, maar ik heb de universiteit nog niet volledig losgelaten. De waarden en mores die ik daar heb geleerd draag ik heel mijn leven mee. Het Jonge Alumni Netwerk (JAN) biedt jou de mogelijkheid om na je studie ook nog verbonden te blijven met de Universiteit. Het JAN organiseert workshops over professionele en persoonlijke ontwikkeling en fungeert als netwerkclub voor Leidse alumni. Nu tijdens de coronacrisis digitaal maar hopelijk snel weer op het Rapenburg."

Alumna Psychologie
''Na 6 jaar studeren had ik nog niet de behoefte om de universiteit los te laten. Ik woon nu al 8 jaar in Leiden en het idee dat de universiteit daar geen onderdeel van zou zijn, vond ik maar een gek idee. Het JAN bestuur is voor mij de perfecte oplossing om betrokken te blijven en een stukje terug te geven aan de universiteit waar ik met zoveel plezier heb gestudeerd! Ik vind het belangrijk om naast mijn werk op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en onderwijs. Het JAN bestuur biedt mij deze mogelijkheid en geeft mij als alumna ook een waardevol gevoel.''

Alumna Politicologie
''Hi! Ik ben Ina en ik kom uit België. In juni 2020 ben ik afgestudeerd met een master in de politieke wetenschappen, met een specialisatie in internationale politiek aan de Universiteit Leiden. Ik werk nu fulltime in regulatory change and adherence bij een financiële instelling. Hiernaast volg ik de master Crisis - en Securitymanagement aan de campus in Den Haag.''

Alumnus Asian Politics, Society & Economy
“Het moet groter zijn dan mijzelf” dacht ik als 21-jarige student toen ik in 2012 mocht spreken tijdens de welkomstreceptie van de nieuwe Indonesische Ambassadeur in Nederland. Het was de start en blijkt de rode draad te zijn van al mijn activiteiten. Sindsdien verbind ik als ondernemer mensen, bedrijven en organisaties met elkaar zodat zij en wij samen meer mogelijk maken dan van tevoren gedacht. Ik ben oprecht geïnteresseerd in anderen en stel veel vragen. Zo blijf ik mijzelf ontwikkelen en kom ik met steeds mooiere kansen in aanraking, die ik met beide handen aanpak. 

Workshop Onderhandelen

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.