Universiteit Leiden

nl en

Geesteswetenschappen

Als afgestudeerde van de faculteit Geesteswetenschappen maak je deel uit van een waardevol netwerk. Ontdek hoe je in contact blijft met andere alumni en met de universiteit!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

We blijven graag met je in contact. Als we je actuele contactgegevens hebben, zorgen we ervoor dat je alumnimagazine Leidraad en de maandelijkse nieuwsbrief ontvangt. Ook houden we je op de hoogte van alumni-activiteiten van de universiteit en van je opleiding. Wist je dat je tot een jaar na je afstuderen bij ons terecht kunt voor loopbaanadvies? Ook kun je gebruik maken van de LU Career Zone. Verder maak je als alumnus gratis gebruik van de faciliteiten.

Wat kun jij voor ons betekenen?

Met jouw werkervaring weet je veel meer van de arbeidsmarkt dan studenten die nog moeten beginnen aan hun eerste baan. Je bent voor hen een belangrijke schakel naar het werkende leven. 

Als je het leuk vindt om je ervaringen, meestal op informele wijze, met ons en studenten te delen, dan komen wij graag met je in contact.
Als alumnus kun je studenten en studiekiezers op deze manieren helpen:

  • Mentornetwerk: geef je op als mentor voor studenten
  • Voorlichting: scholieren en/of studenten vertellen over de keuzes die jij gemaakt hebt tijdens en na je studie, en hoe je in je huidige functie terecht bent gekomen. Bijvoorbeeld tijdens een Open Dag of Masterdag
  • Laat studenten je werk ervaren: de mogelijkheid voor een student om een dag(deel) mee te lopen op jouw werkplek

Aanmelden en contact

Zou je mee willen doen met een van de bovengenoemde activiteiten? Laat het ons dan weten! Mocht je vragen hebben of leuke ideeën, dan horen wij dit ook graag. 

Neem contact op met alumnicoördinator Sanderien de Jong: 

Telefoon: 071-527 1623
E-mail: s.de.jong@hum.leidenuniv.nl 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.