Universiteit Leiden

nl en

Gewaarmerkte kopie

Heb je voor een sollicitatie of vervolgopleiding een bewijs van afstuderen nodig? In de meeste gevallen is een uittreksel uit het diplomaregister van DUO voldoende. Heb je een gewaarmerkte kopie van je bul en/of cijferlijst die je aan de Universiteit Leiden behaald hebt nodig, dan is deze persoonlijk te verkrijgen via Frontoffice Studentzaken in Plexus.

Een uittreksel van jouw diploma kun je eenvoudig aanvragen bij DUO. Met de diplomahulp op de website van DUO kun je zien of je diploma in het register staat en hoe je jouw uittreksel kan downloaden.

Heb je een gewaarmerkte kopie van je bul en/of cijferlijst welke je aan de Universiteit Leiden behaald hebt nodig, dan is deze persoonlijk te verkrijgen via het Frontoffice Studentzaken in Plexus. 

Helaas is het vanwege de maatregelen ivm Corona op dit moment niet mogelijk om deze service aan te bieden.

Wij adviseren daarom het volgende: 

1.)    Een uittreksel van jouw diploma kun je eenvoudig aanvragen bij DUO. Met de diplomahulp op de website van DUO kun je zien of je diploma in het register staat en hoe je jouw uittreksel kan downloaden. Helaas is dit alleen in het Nederlands mogelijk. Voor vragen hierover kan je contact opnemen met duo van 9.00 tot 17.00: 050 599 77 78. Of stuur een mail naar diplomaregister@duo.nl.

2.)    Neem contact op met je faculteit. Via hun onderwijsadministratie is het wellicht mogelijk om een afstudeerverklaring en een officiële cijferlijst aan te vragen. De contactgegevens kan je vinden op onze website. 

Werkgevers kunnen alleen informatie of een kopie uit het examenboek krijgen als de betrokkene daarvoor schriftelijk of per fax toestemming heeft gegeven.

Contactgegevens 
Plexus Informatiecentrum 
Kaiserstraat 25 
2311 GN Leiden 
071 - 527 8011 
informatiecentrum@leidenuniv.nl
of via Contactformulier Front - Office

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.