Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek en LU-Card

Als alumnus van de Universiteit Leiden kunt u uw hele leven lang gebruik blijven maken van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

Met een geldige LU-Card kunt u als alumnus of na uw promotie gebruik blijven maken van verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Let op: wanneer u afstudeert, wordt uw account omgezet naar een alumnusaccount en wordt uw LU-Card automatisch geblokkeerd. Wilt u gebruik blijven maken van de LU-Card, neem dan contact op met de LU-Card Steunpunt om uw LU-Card te laten deblokkeren.

Heeft u uw LU-Card niet meer in bezit, dan kunt u een nieuwe aanvragen door contact op te nemen met een LU‑Card Steunpunt of de centrale helpdesk via 071 527 2727 of lu-card@leidenuniv.nl (vermeld uw accountnaam).

Alumni afgestudeerd vóór september 2006 kunnen bij de bibliotheekbalies een gratis pas verkrijgen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van afstuderen.

Toegang tot databases

Binnen het universitaire netwerk heeft u met uw alumnus-account toegang tot alle databases in de collectie van de UBL, met uitzondering van de database 'Legal Intelligence', die alleen toegankelijk is voor medewerkers en studenten. 

Thuistoegang via Leiden Alumni Databases is op dit moment mogelijk voor: 

  • Academic Search Alumni Edition
  • Art Index (H.W. Wilson)
  • Criminal Justice Abstracts
  • Library Literature & Information Science Index (H.W. Wilson)
  • JSTOR collections: Arts & Sciences 1, 2, 3, 4, 7 en Early Journal Content

Meer informatie over het gebruik van de Universitaire Bibliotheken Leiden voor alumni is te vinden op de website van de UBL. Hier kunt u ook terecht voor vragen omtrent gastaccounts.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.