Universiteit Leiden

nl en

Universiteit Leiden Mentornetwerk

De Universiteit Leiden bereidt studenten graag goed voor op de arbeidsmarkt en wil jonge alumni op weg helpen aan het begin van hun loopbaan. Hiervoor zetten we graag de kennis en ervaring van Leidse alumni in. Dit doen we door middel van een online mentornetwerk.

Via het Universiteit Leiden Mentornetwerk kunnen studenten en jonge alumni in contact komen met ervaren alumni en hen eenvoudig benaderen voor advies. Leidse alumni kunnen zich in een paar stappen beschikbaar stellen als mentor. 

Voor wie?

Het mentornetwerk is er voor iedereen die ..

 • .. graag hulp biedt aan studenten en jonge alumni
 • .. zijn/haar kennis en ervaring wil delen met anderen
 • .. een nieuwe carrièrestap overweegt
 • .. informatie zoekt over een specifieke sector of organisatie
 • .. wil groeien in zijn/haar huidige vakgebied 
 • .. graag wil sparren over bepaalde keuzes waar hij/zij voor staat
 • .. de kans wil grijpen om nieuwe coachingsvaardigheden te ontwikkelen

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Universiteit Leiden Mentornetwerk is een online platform dat het mogelijk maakt om eenvoudig te zoeken tussen alumni die zich beschikbaar hebben gesteld als mentor.

Aanmelden gaat in een paar eenvoudige stappen:

 1. Alle gebruikers (studenten en alumni) maken een account aan op mentornetwerk.universiteitleiden.nl.  
 2. Nadat u uw account heeft geactiveerd, vult u uw profiel in. Dit kan eventueel eenvoudig a.d.h.v. een LinkedIn profiel. Er wordt gevraagd om relevante informatie zoals werkervaring en studie achtergrond. 
  Let op: Het vermelden van studie en faculteit in Leiden is erg belangrijk, want hierop zoeken studenten het meest!
 3. Wilt u zich beschikbaar stellen als mentor, activeer dan ook uw mentor profiel.
  Vul hierop in waarvoor mentees u kunnen benaderen en hoeveel mentees u tegelijkertijd zou willen begeleiden.
 4. Aan de hand van zoekfilters en zoektermen kunnen mentees op de website zoeken naar een mentor met wie ze graag in contact willen komen. 
 5. Een mentee kan u vervolgens een mentorverzoek versturen. U kunt dit verzoek - vergezeld van een begeleidende tekst - accepteren of afwijzen. Accepteert u dit verzoek, dan kunt u vervolgens contactgegevens uitwisselen met de betreffende mentee en gezamenlijk verder afstemmen hoe u de mentorrelatie vorm gaat geven. Het is aan mentor en mentee om samen te bepalen hoe intensief het contact zal zijn en of het eenmalig of langdurig contact gaat.

Aanmelden als mentor of mentee

Uw kennis en ervaring kan voor studenten en jonge alumni erg waardevol zijn. Maakt u graag tijd vrij om hen te helpen en wilt u zich als mentor beschikbaar stellen? Meld u dan aan als mentor.

Wilt u zelf graag een keer in contact komen met een mentor? Ook dat is mogelijk. Als alumnus kunt u namelijk mentor zijn, maar ook zelf contact opnemen met een mentor mocht u daar interesse in hebben. Ook jonge alumni kunnen ervoor kiezen om het mentornetwerk te gebruiken als mentee, als mentor of beiden. Studenten kunnen enkel als mentee gebruik maken van het mentornetwerk. 

Voor vragen over het mentornetwerk kunt u contact met ons opnemen via mentornetwerk@leidenuniv.nl.

Waarom een mentornetwerk?

Met meer dan 100.000 alumni met verschillende studieachtergronden, werkzaam op verschillende plekken en in diverse functies, beschikt de Universiteit Leiden over een groot alumninetwerk waarin veel kennis en ervaring verzameld is. Voor studenten en jonge alumni kan dit netwerk zeer waardevol zijn wanneer zij zich voorbereiden op de arbeidsmarkt of op zoek zijn naar advies over loopbaankwesties.  

Via het mentornetwerk kunnen zij op een laagdrempelige manier advies vragen aan ervaren alumni die ooit voor dezelfde keuzes stonden. Het Universiteit Leiden Mentornetwerk geeft overzichtelijk weer wie er benaderd kunnen worden en maakt het eenvoudig mogelijk om een mentorverzoek te versturen. Met de Universiteit Leiden als gemeenschappelijke deler is het eerste contact gemakkelijk gelegd.

Voor u als alumnus biedt het mentornetwerk de gelegenheid om een student of jonge alumnus een stap verder te helpen, uw coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen en uw eigen netwerk uit te breiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie