Universiteit Leiden

nl en

Mentornetwerk

De Universiteit Leiden bereidt studenten en jonge alumni graag goed voor op de arbeidsmarkt. Hiervoor zetten wij de kennis en ervaring van Leidse alumni in. Om deze studenten en jonge alumni die vragen over hun loopbaan hebben in contact te brengen met ervaren alumni, heeft de Universiteit Leiden het Mentornetwerk in het leven geroepen.

Waarom een Mentornetwerk?

Met meer dan 100.000 alumni met verschillende studieachtergronden, werkzaam op talloze verschillende plekken en in diverse functies, beschikt de Universiteit Leiden over een groot alumninetwerk waarin veel kennis en ervaring verzameld is. Voor studenten en jonge alumni kan dit netwerk zeer waardevol zijn wanneer zij zich voorbereiden op de arbeidsmarkt of op zoek zijn naar advies over loopbaankwesties.

Voor wie is het Mentornetwerk?

Het Mentornetwerk is bedoeld voor studenten, jonge alumni en ervaren alumni. 

 • Studenten: kunnen zich aanmelden als mentee. Via het Mentornetwerk kunnen zij vragen stellen over carrière en loopbaan. 
 • Alumni: alumni kunnen zich zowel als mentee als mentor aanmelden. Zij kunnen dus zowel vragen stellen, als mentees begeleiden. 

Over de volgende onderwerpen worden vragen gesteld op het Mentornetwerk:

 • Masterkeuze
 • Stage
 • De eerste baan
 • Solliciteren voor een baan
 • Werkbezoeken
 • Een specifiek bedrijf of branche

Waarvoor?

Studenten en jonge alumni kunnen op het Mentornetwerk advies vragen aan ervaren alumni. Zij kunnen bijvoorbeeld terecht bij een mentor voor vragen over de volgende carrièrestap, voor als men informatie zoekt over een specifieke sector of organisatie of wil groeien in zijn of haar huidige vakgebied. Studenten kunnen zich aanmelden als mentee, jonge alumni kunnen zowel mentee als mentor worden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Mentornetwerk is een online platform dat het mogelijk maakt om eenvoudig te zoeken naar alumni die zich beschikbaar hebben gesteld als mentor.

 1. Alle gebruikers maken een account aan op mentornetwerk.universiteitleiden.nl.
 2. Nadat je jouw account geactiveerd hebt, vul je het profiel in. Dit kan eventueel met behulp van een LinkedIn-profiel. Het vermelden van studie en faculteit is erg belangrijk!
 3. Nadat je jouw profiel voltooid hebt, kun je met behulp van zoektermen en –filters op zoek naar mentoren die jou kunnen helpen met jouw vragen.
 4. Heb je een geschikte mentor gevonden? Verstuur dan een mentorverzoek. Als de mentor akkoord is gegaan met jouw verzoek, stemmen jullie gezamenlijk af hoe het verdere contact plaats zal vinden (via mail, telefoon of face to face). 

Hoe vind ik een mentor?

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Waarvoor?

(Ervaren) alumni kunnen via het Mentornetwerk hulp bieden aan jonge alumni en studenten die vragen hebben over hun loopbaan. Niet alleen biedt dit de kans om starters op weg te helpen met hun carrière, ook geeft het deze mentoren de mogelijkheid om nieuwe coachingservaring op te doen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Mentornetwerk is een online platform dat het mogelijk maakt om gevonden te worden door studenten en jonge alumni die op zoek zijn naar advies.

 1. Alle gebruikers maken een account aan op mentornetwerk.universiteitleiden.nl.
 2. Nadat u uw account geactiveerd hebt, vult u uw profiel in. Dit kan eventueel via een LinkedIn-profiel. Het vermelden van studie, faculteit en werkgever is erg belangrijk!
 3. Wilt u zich beschikbaar stellen als mentor? Activeer dan ook uw mentorprofiel. Vul hier in waarvoor mentees u kunnen benaderen en hoeveel mentees u tegelijkertijd wil begeleiden.
 4. Een mentee kan u vervolgens zoeken met behulp van de zoekfilters, waarna hij of zij u een mentorverzoek kan versturen. U kunt dit verzoek – vergezeld van een begeleidende tekst – accepteren of afwijzen. Accepteert u dit verzoek, dan stemt u vervolgens met de mentee af hoe het verdere contact zal verlopen (via mail, telefoon of face to face). 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.