Universiteit Leiden

nl en

Governance and Global Affairs

Als alumnus van de Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) maakt je deel uit van een waardevol netwerk; je wordt uitgenodigd voor evenementen en je ontvangt het laatste nieuws op jouw vakgebied.

De faculteit omvat de opleidingen van het instituut Bestuurskunde, Instituut Security and Global Affairs en Leiden University College. Wij doen onderzoek naar governance thema's zoals klimaatverandering, terrorisme en economische crises. Met deze interdisciplinaire benadering sluit de faculteit goed aan bij de omringende nationale en internationale organisaties.

De alumnicommissie van het Instituut Bestuurskunde organiseert verschillende activiteiten voor haar alumni. Daarnaast wordt er zes keer per jaar een nieuwsbrief verstuurd met nieuws over de opleiding, agenda en leestips. Heb je tips, suggesties of wil je iets laten opnemen in de nieuwsbrief? Kijk dan op de alumnipagina van het Instituut Bestuurskunde. 

LUC heeft een eigen alumnivereniging genaamd Evolucio – LUC Alumni. Bij LUC studeren gemotiveerde en getalenteerde studenten, afkomstig uit de hele wereld. Dit leidt tot een divers en uniek alumninetwerk. Op de website van Evolucio vindt je evenementen en andere initiatieven om de LUC-alumni te ondersteunen bij hun verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling. 

Wat kunnen we voor je betekenen?

Career Service
Als alumnus van de faculteit Governance and Global Affairs kun je tot een jaar na afstuderen nog gebruik maken van Career Service. Dit betekent dat je wordt uitgenodigd voor het jaarlijkse Career Event, je cv kan laten checken en aan diverse workshops en bedrijfsbezoeken kan deelnemen. Je ontvangt hierover vanzelf mails met informatie.

Bijeenkomsten en evenementen
Andere alumni ontmoeten en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dat kan tijdens de evenementen die wij organiseren. Vanuit de verschillende opleidingen worden regelmatig bijeenkomsten en masterclasses georganiseerd. Daarnaast heeft ook het Alumnibureau van de Universiteit Leiden een ruim aanbod voor alumni.

Op de hoogte blijven
Elke maand verstuurt het Alumnibureau van de universiteit een digitale nieuwsbrief naar alle alumni in binnen- en buitenland. Daarnaast verschijnt drie keer per jaar het alumnimagazine Leidraad. Sommige opleidingen, zoals Bestuurskunde, sturen ook nog eigen nieuwsbrieven.

Life Long Learning
Persoonlijke en professionele ontwikkeling gaat door ook na het behalen van je afstudeerdiploma. Het Centre for Professional Learning van de Universiteit Leiden (CPL) ontwikkelt verdiepende en uitdagende programma’s voor hoger opgeleide professionals. Meer informatie over de verschillende leergangen, masterclasses en summer schools is te vinden op universiteitleiden.nl/cpl

Stage & Voorlichting

De opleidingen en faculteit zijn altijd op zoek naar alumni die studenten voorlichting of gastcolleges willen geven. Ook praktijkonderzoek, stageplaatsen en vacatures zijn voor studenten interessant. Daarbij organiseren wij regelmatig bezoeken aan organisaties voor onze studenten. Wilt je meer hierover weten? Neem dan contact op met Audrey Aijpassa-Pieterse, facultair alumnicoördinator. 

Update uw gegevens

Uw contactgegevens houden we graag up-to-date. Wilt je op de hoogte blijven van het laatste nieuws voor alumni en uitnodigingen ontvangen voor alumni-evenementen op het juiste (mail)adres? Geef eventuele wijzigingen dan aan ons door op deze pagina

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.