Universiteit Leiden

nl en

Masterclasses

Jaarlijks organiseert het Alumnibureau in samenwerking met het Centre for Professional Learning van de Universiteit Leiden een aantal masterclasses. Deze masterclasses zijn exclusief toegankelijk voor Leidse alumni.

De onderwerpen van de masterclasses varieerden het afgelopen jaar van leiderschap en beïnvloeding tot big data en verandering. De masterclasses bieden inzicht in actuele thema's waarmee alumni binnen hun werkveld in aanraking (kunnen) komen.

Voor meer verdieping is het mogelijk om aansluitend aan de masterclasses deel te nemen aan de programma's van het Centre for Professional Learning. 

Een korte impressie van onze masterclasses voor alumni

 

De eerstvolgende masterclass is op 7 maart 2016 en heeft als onderwerp: De kracht van het lobbyen.

In deze masterclass nemen we u mee in het krachtenveld van beïnvloeders, beslissers en belangenvertegenwoordigers. Vanuit zowel de wetenschap en als de praktijk belichten we de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van lobby en public affairs en het effect daarvan. Wat is lobbyen nu eigenlijk? Wat is het belang van lobbyen voor private organisaties is en welk effect hebben grassroots?

We behandelen de opkomst van de invloed van de burger en de impact van social media op het “Public Affairs” vak. Wat is er nog over van de authentieke lobby en welke invloeden waren en zijn van kracht op bijvoorbeeld de Amerikaanse verkiezingen, de Brexit, het Oekraïne referendum en de discussie  zwarte Piet?

Wat kunt u verwachten?
Aan de hand van praktijkvoorbeelden bekijken we hoe lobby- en public affairs-processen een rol spelen in zowel publieke als private sectoren. Inspirerende sprekers bieden u op een laagdrempelige manier een inkijkje in het brede spectrum van ontwikkelingen die er op het gebied van lobby en public affairs zijn. Tijdens de masterclass is er voldoende ruimte om de docenten en praktijkdeskundigen vragen te stellen.

In januari worden de sprekers op de site bekend bekendgemaakt.

Locatie:
Universiteit Leiden
Locatie Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP  DEN HAAG

Inschrijving via deze link