Universiteit Leiden

nl en

Steun uw faculteit

De faculteit waardeert het wanneer alumni iets terug willen geven aan de faculteit. Of het nu een gift, advies of een deel van uw tijd is, we zijn er heel dankbaar voor. Bijdragen zijn door de eeuwen heen onmisbaar geweest om de kwaliteit van onderzoek en onderwijs op hoog niveau te houden.

Advies en kennis

We proberen u constant te bevragen over het onderwijs en kwaliteit van onderzoek. Dit gebeurt door middel van alumni-enquêtes of feedback die we van u krijgen op nieuwsbrieven en bijeenkomsten. Deze adviezen zijn heel belangrijk voor ons. Daarom worden ze ook meegenomen bij de visitaties van het onderwijs en gebruiken we ze om ons onderwijs en onderzoek te verbeteren.

Daarnaast maken studenten ook graag gebruik van uw kennis. Uw ervaring en onafhankelijke blik zijn van grote waarde voor onze studenten. Wilt u deze met hen delen? Meld u dan aan als mentor bij het Universiteit Leiden Mentornetwerk. De Universiteit Leiden bereidt studenten en jonge alumni graag goed voor op de arbeidsmarkt en wil hen op weg helpen bij de start van hun carrière. Het Universiteit Leiden Mentornetwerk is een online platform waar studenten met alumni in contact kunnen komen om tips en ervaringen te delen. Daarnaast biedt het mentornetwerk u de mogelijkheid uw coaching skills te verbeteren. U kunt nu meer lezen over het mentornetwerk en u aanmelden als mentor

Doneren

Naast uw kennis en advies kunt u ons ook met financiële middelen steunen. Dit kunt u op verschillende manbij leeren doen. U kunt er voor kiezen om bij leven te doneren of de faculteit op te nemen in uw testament. U kunt ook bepalen waar het geld naartoe gaat. Hieronder geven we kort alle mogelijkheden weer.

Vriend van de Juridische Faculteit

U kunt vriend van de juridische faculteit worden. U doneert dan een bedrag naar keuze aan het fonds VJF bij het Leids Universiteitsfonds. Dit geld wordt besteed aan projecten specifiek voor de juridische faculteit.

Zo kreeg Maartje van der Woude, hoogleraar Rechtssociologie aan het Van Vollenhoven Instituut voor Recht, Bestuur en Samenleving, een LUF-subsidie in 2014 voor haar onderzoek naar het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV). Hiermee kon zij een wetenschappelijke bijdrage aan het maatschappelijke vraagstuk van grensoverschrijdende illegale migratie, criminaliteit en terrorisme leveren. Concreet betekende dit dat de doelstellingen van het MTV worden aangescherpt en de effectiviteit wordt verhoogd. Daarbovenop ontving Van der Woude in mei dit jaar een prestigieuze wetenschappelijke NWO VIDI beurs, waardoor zij de komende vijf jaar kan werken aan haar onderzoek “Getting to the core of crimmigration”.

Maartje van der Woude: ‘Ik schrijf dit succes mede toe aan het LUF. Door de beurzen die ik door de jaren heen mocht ontvangen, kon ik stevig aan mijn onderzoekslijn werken.’

Crowdfunding

U kunt ook specifieke projecten ondersteunen. Dit doen we via de website “Steun Leiden”. In het verleden zijn er al meerdere succesvolle crowdfundingacties gehouden. Enkele voorbeelden zijn de actie voor de bouw van een Mootcourt pleitzaal en de renovatie van het zweetkamertje. Voor een actueel overzicht kunt u terecht op de website van Steun Leiden.

Nalatenschappen en eenmalige giften.

Als u eenmalig een substantieel bedrag wilt doneren, dan kunt u het best contact opnemen met de alumniofficer. Dan kunnen we afhankelijk van uw specifieke wensen een afspraak maken om te inventariseren hoe we uw wens het best kunnen accommoderen. Graag geven we u een persoonlijk advies van de mogelijkheden. Aarzelt u dus vooral niet om ons te bellen of te mailen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.