Universiteit Leiden

nl en

Opleidingen en cursussen

Je blijven ontwikkelen en tegelijk je carrière een boost geven? De Universiteit Leiden biedt een scala van colleges, masterclasses en cursussen op academisch niveau aan.

Postacademisch onderwijs

Als professional bent u nooit uitgeleerd. De Universiteit Leiden helpt u uw kennis en vaardigheden op peil te houden. Er zijn postacademische opleidingen op het gebied van cyber security, onderwijs & didactiek, rechten, bestuur & leiderschap, veiligheid en meer. Bezoek de website van Universiteit Leiden Academy voor meer informatie.

Contract- en aanschuifonderwijs

Studeren aan de Universiteit Leiden voor een paar uur per week? Een cursus, of een aantal vakken volgen? Er zijn diverse mogelijkheden voor geïnteresseerden om kennis op te doen bij een van de Leidse opleidingen. Wanneer je graag bepaalde vakken van een bepaalde studierichting wilt volgen, maar niet het gehele programma wil doorlopen kan dat bij verschillende opleidingen door middel van contract- en aanschuifonderwijs

MOOCs

Iedereen kan overal ter wereld gratis deelnemen aan online academische cursussen van de Universiteit Leiden. Elk van deze Massive Open Online Courses (MOOCs) heeft duizenden deelnemers van over de hele wereld. MOOCs zijn volledig online, dus een computer of tablet met internetverbinding is het enige wat nodig is om deel te kunnen nemen. Er gelden geen eisen voor vooropleidingen of diploma’s en deelname is gratis. Bekijk deze website voor een overzicht van alle aanstaande MOOCs van de Universiteit Leiden.

PhD programma's

Promoveren behoort logischerwijs ook tot de mogelijkheden bij Universiteit Leiden. Meer informatie hierover is te verkrijgen via de website over PhD-programma’s. Werken en promoveren tegelijkertijd? Ook dat is mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van het Dual PhD Centre.

Taalcursussen

Het Academisch Talencentrum (ATC) biedt taalonderwijs in een groot aantal talen, zowel voor beginners als gevorderden. Culturele aspecten vormen een vast onderdeel van het taalonderwijs. Dus wilt u nu eindelijk eens werken aan uw Frans of leren communiceren in Nederlandse Gebarentaal? Kijk dan voor meer informatie over het aanbod op de website van het ATC.

Masters

Heeft u een bachelordiploma op zak en wilt u een masteropleiding volgen aan een Nederlandse universiteit van wereldklasse? Met tientallen masteropleidingen vindt u bij de Universiteit Leiden de master die bij u past. Daarnaast biedt de rechtenfaculteit Advanced Master´s Programmes aan voor excellente studenten én professionals. 

Summer Schools

De Universiteit Leiden biedt een uniek aanbod aan zomercursussen waar u uw kennis kunt verbreden of verdiepen of uw expertise kunt delen met medestudenten. De keuze aan academische opleidingen is zeer divers, variërend van Rechten, Big Data, Talen en Linguïstiek tot Wiskunde en Natuurwetenschappen, Biologie, Biomedische Wetenschappen en Onderwijs. Deze cursussen organiseren we voor studenten, promovendi en professionals. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.