Universiteit Leiden

nl en

Opleidingen en cursussen

De Universiteit Leiden biedt, naast de reguliere (bachelor- en master)opleidingen, op academisch niveau onderwijs en lezingen aan voor diverse doelgroepen. Wil je na je bachelor- of masteropleiding of naast je werk een opleiding of cursus volgen, dan is er een breed scala aan mogelijkheden.

Masteropleidingen

Aansluitend aan de bachelor, biedt Universiteit Leiden een groot aanbod aan masteropleidingen aan. Een volledig overzicht van alle masteropleidingen is te vinden op de masterwebsite. Hier is ook meer informatie te vinden over deeltijd- en avondonderwijs.

PhD programma's

Promoveren behoort logischerwijs ook tot de mogelijkheden bij Universiteit Leiden. Meer informatie hierover is te verkrijgen via de website over PhD-programma’s.

Werken en promoveren tegelijkertijd? Ook dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met het interfacultaire Dual PhD Centre via dualphd@fgga.leidenuniv.nl of kijk op de website van het Dual PhD Centre.

Postacademisch onderwijs

De Universiteit biedt verschillende postacademische opleidingen aan waarmee je je tijdens je professionele carrière nog verder kunt ontwikkelen.

Er zijn postacademische opleidingen op het gebied van Gezondheidszorg en Biomedische Wetenschappen, Pedagogiek/Orthopedagogiek, Psychologie, Juridisch Post Academisch Onderwijs en Politiek, bestuur en recht.

Bezoek de website over postacademisch onderwijs voor meer informatie.

MOOCs

Iedereen kan overal ter wereld gratis deelnemen aan online academische cursussen van de Universiteit Leiden. Elk van deze Massive Open Online Courses (MOOCs) heeft duizenden deelnemers van over de hele wereld. MOOCs zijn volledig online, dus een computer of tablet met internetverbinding is het enige wat nodig is om deel te kunnen nemen. Er gelden geen eisen voor vooropleidingen of diploma’s en deelname is gratis.

Bekijk deze website voor een overzicht van alle aanstaande MOOCs van de Universiteit Leiden.

Contract- en aanschuifonderwijs

Wanneer je graag bepaalde vakken van een bepaalde studierichting wilt volgen, maar niet het gehele programma wil doorlopen kan dat bij verschillende opleidingen door middel van contract- en aanschuifonderwijs. Bij contractonderwijs kan er ook tentamen worden gedaan, in het geval van aanschuifonderwijs is dit niet mogelijk.

De kosten van contractonderwijs zijn verschillend per opleiding en afhankelijk van het aantal vakken dat gevolgd wordt. Toegangseis is minimaal een vwo-diploma of vergelijkbaar diploma.

Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO)

Speciaal voor vijftigplussers organiseert Universiteit Leiden een breed aanbod aan cursussen op universitair niveau. Colleges vinden overdag plaats en worden gegeven door specialisten. Voor de cursussen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Meer informatie is te vinden op de website van HOVO.

Taal en Cultuurcursussen

Het Academisch Talencentrum (ATC), onderdeel van de faculteit der Geesteswetenschappen biedt taalcursussen aan op verschillende niveaus. Daarnaast biedt het ATC ook Acculturatiecursussen, trainingen Intercultureel Management en trainingen op maat.

Bezoek voor meer informatie over het aanbod de website van het ATC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.