Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (BSc)

Bij de studie Geneeskunde leer je niet alleen alles over het functioneren van het menselijk lichaam, van molecuul tot hersenen, maar ook over het ontstaan en behandelen van ziektes. Artsen en onderzoekers brengen je op de hoogte van ontwikkelingen in de (bio)medische wetenschap.

Eva Rademaker

Eerstejaars student Geneeskunde

Eva Rademaker

“Docenten zijn goed te benaderen. Als je iets niet snapt, kun je ze altijd mailen. Bovendien is er elke maand een studo-borrel met studenten en docenten door elkaar. Dan kan je gezellig met elkaar praten.”

Onno Meijer

Opleidingsdirecteur bachelor Geneeskunde en docent

Onno Meijer

“Ik vind het belangrijk om de nieuwsgierigheid van studenten te prikkelen. Een aankomend arts wil weten wat er bekend is, maar als student moet je je ook bewust zijn van het feit dat er nog heel veel onbekend is en de wetenschap zich steeds ontwikkelt.”

Alexander Moseny

Alumnus Geneeskunde

Alexander Moseny

“De Leidse opleiding Geneeskunde is vooruitstrevend, inhoudelijk sterk en ‘evidence-based.’ Om de stad Leiden en je studiegenoten op een andere manier te leren kennen is het daarnaast aan te raden om deel te nemen aan leuke activiteiten van bijvoorbeeld de studievereniging M.F.L.S.”

Waarom Geneeskunde?

De bachelor en master Geneeskunde leiden je op tot een bekwaam basisarts. Je leert hoe het lichaam van de mens werkt, je doorgrondt ziektemechanismen en patiëntproblemen. Je ontwikkelt vaardigheden als communicatie, medische handelingen, samenwerking, en contact met patiënten. Als student leer je kritisch om te gaan met informatie, op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en zelf bij te dragen aan onderzoek. Je hebt mogelijkheden voor internationale oriëntatie.

Waarom Geneeskunde aan de Universiteit Leiden?

  • Je volgt de bachelor Geneeskunde in het Leids Universitair Medisch Centrum. Onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg zijn hierdoor met elkaar verbonden.
  • Je krijgt onderwijs in uitdagende, kleinschalige werkvormen met veel tussentijdse toetsen. Hierdoor krijg je steeds feedback en de kans je te verbeteren. Je maakt je de stof en vaardigheden in hoog tempo eigen.De inspraak van studenten over  de invulling en evaluatie van het onderwijs is groot en hooggewaardeerd.
  • Het LUMC biedt onderwijs, opleiding en nascholing aan naar de laatste internationale inzichten en standaarden. Het draagt zo bij aan de verbetering van de geneeskunst en gezondheidszorg.

Past deze studie bij jou?

Artsen en wetenschappers in het LUMC leiden je op tot een arts die capable, caring en curious is. Daarom is het van belang dat je

  • hard wilt werken aan kennis en vaardigheden;  
  • betrokken bent, je goed inleeft en oprechte belangstelling hebt voor patiënten;
  • nieuwsgierig en kritisch bent: je wilt alles weten van het menselijk lichaam en van de ontwikkelingen in de wetenschap;
  • graag samenwerkt.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Ranking

De bacheloropleiding Geneeskunde scoort terugkerend hoog in de Keuzegids Universiteiten. In deze vergelijkingsgids, die alle WO-bacheloropleidingen beschrijft en beoordeelt, krijgt de bacheloropleiding Geneeskunde van de Universiteit Leiden een totaalscore van 70 (maximale score 2017; 76). De Leidse geneeskundestudenten laten weten dat ze blij zijn met het intensieve bachelorprogramma Geneeskunde met veel contacturen.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden