Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (BSc)

Ben jij capable, caring en curious en wil je worden opgeleid tot arts? Tijdens de bachelor Geneeskunde in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) stimuleren wij je in een persoonlijke en internationale omgeving om kritisch en nieuwsgierig te kijken naar complexe vraagstukken over het menselijk lichaam.

Open Dag 25 februari

 • Via deze link kun je je aanmelden voor de Open Dag, en daar kun je je ook aanmelden voor onze presentatierondes vinden.
   
 • Mocht een van onze sessies helaas al volgeboekt zijn? Dan kun je je inschrijven op deze interesselijst>>
  Je krijgt dan van ons als eerste bericht voor de eerstvolgende events, en de aanmeldoptie.

Directe links naar: 

Stella Werkman

Student

Stella Werkman

"Het leukste aan de studie vind ik de mogelijkheid om veel bezig te zijn in de praktijk en de aandacht voor klinische vaardigheden. Ik vraag aan docenten of ik mee mag lopen op de poli van hun vakgebied. Daardoor maak je kennis met verscheidene specialisaties."

"Zo heb ik al meegelopen op de prostaatkankerpoli, maar ook in een (kinder)revalidatiecentrum en op de postbeenmerg transplantatie poli."

Alexandr Šrámek

Opleidingsdirecteur bachelor Geneeskunde

Alexandr Šrámek

“De beste colleges en werkgroepen zijn degene met veel interactie en waarbij redeneren en toepassen van kennis de boventoon voert in plaats van pure kennisoverdracht.”

“Ik vind het dan ook belangrijk om de nieuwsgierigheid van studenten te prikkelen in activerend onderwijs. Daar zet ik mij voor in.”

Lieke ter Welle

Student

Lieke ter Welle

"Wat ik erg prettig vind aan het onderwijs in Leiden is dat het curriculum is opgebouwd in blokken en lijnen. Tijdens elk blok specialiseer je je in een bepaald onderwerp."

"Naast het opdoen van kennis ben je ook bezig met het ontwikkelen van competenties, zoals communicatie en professionele houding."

Geneeskunde in Leiden

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Waarom Geneeskunde studeren in Leiden?

De opleiding Geneeskunde heeft de volgende sterke punten:

 • We hechten veel waarde aan een goede wetenschappelijke basis. Tijdens de studie wordt daarom veel aandacht gegeven aan wetenschappelijke vorming.
 • In het Leids Universitair Medisch Centrum zijn onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg sterk met elkaar verbonden. Je leert het vak bij ons daardoor uit de eerste hand.  
 • We leren je over het functioneren van het menselijk lichaam, maar ook over het ontstaan en behandelen van ziektes. 
 • Door persoonlijk, kleinschalig en uitdagend onderwijs word je in Leiden aangezet nieuwsgierig en kritisch naar de stof te kijken.
 • Als student heb je een belangrijke stem in het vaststellen van het onderwijsprogramma. 
 • Bij ons heb je veel internationale mogelijkheden. Je kunt onderwijs in het buitenland volgen, of een internationale stage doen.
 • En verder ligt het LUMC ideaal: naast het station en op loopafstand van het prachtige centrum. We zijn vanuit alle richtingen makkelijk en snel bereikbaar. 

Past Geneeskunde bij jou?

Artsen en wetenschappers in het LUMC leiden je op tot een arts die capable, caring en curious is. Daarom is het van belang dat je:

 • hard wilt werken aan gedegen kennis en goede contactuele vaardigheden;  
 • betrokken bent, je goed inleeft en oprechte belangstelling hebt voor patiënten;
 • nieuwsgierig en kritisch bent: je wilt alles weten over het menselijk lichaam en je wilt een wetenschappelijke houding ontwikkelen om kritisch met informatie om te gaan; je wilt op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de wetenschap;
 • graag samenwerkt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.