Universiteit Leiden

nl en

Biomedische wetenschappen (BSc)

Bij Biomedische wetenschappen leer je het gezonde en zieke lichaam tot in detail begrijpen. Je leert het functioneren van het menselijk lichaam, ziektes en therapieën te onderzoeken.

Waarom Biomedische Wetenschappen studeren?

Wil je weten wat er in een menselijk lichaam gebeurt bij gezondheid en ziekte, op het niveau van moleculen, cellen, weefsels, organen en grotere systemen? Wil je hier onderzoek naar doen dat bijdraagt aan diagnoses, behandeling en preventie van ziektes? Dan is de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen echt iets voor jou!

Waarom de bachelor Biomedische Wetenschappen in Leiden?

  • Je krijgt college van LUMC-onderzoekers en –artsen. Hierdoor sta je dichtbij de medische praktijk
  • Met 70 eerstejaarsstudenten per jaar is de opleiding kleinschalig
  • Internationaal georiënteerd

Past deze studie bij jou?

Bij Biomedische wetenschappen moet je de vwo-vakken biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde goed beheersen en leuk vinden. Hier gaat de opleiding namelijk dieper op in. Je hebt de ambitie uit te groeien tot een biomedisch wetenschapper, die bijdraagt aan onderzoeken of activiteiten in het bedrijfsleven of ander veld. Ben je daarnaast:

  • nieuwsgierig naar de biologie van de mens en ziekteprocessen?
  • iemand die graag samenwerkt?
  • internationaal georiënteerd?

Dan is Biomedische wetenschappen in Leiden wat voor jou!

Ranking

De beste docenten en de beste onderwijsprogramma’s vind je bij Biomedische Wetenschappen in Leiden. De Keuzegids noemt het kleinschalige Leidse onderwijs van het allerhoogste niveau. Biomedische wetenschappen krijgt een totaalscore van 72.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden