Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, ULCN en uMail

Als alumnus van de Universiteit Leiden kunt u uw hele leven lang gebruik blijven maken van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Ook kunt u uw ULCN-account en uMailadres blijven gebruiken na uw afstuderen.

Bibliotheekpas

Met een geldige bibliotheekpas (de LU-Card) kunt u als alumnus of na uw promotie gebruik blijven maken van verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). 

Enige tijd na uw afstuderen wordt uw studentenaccount automatisch omgezet in een alumnus-account. Heeft u uw LU-Card niet meer in bezit, dan kunt u een nieuwe aanvragen door contact op te nemen met een LU‑Card Steunpunt (PDF) of de centrale helpdesk via 071 - 527 2727 of lu-card@leidenuniv.nl (neemt u via mail contact op, vermeld dan ook uw accountnaam).

Alumni afgestudeerd vóór september 2006 kunnen bij de bibliotheekbalies een gratis pas verkrijgen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van afstuderen.

Toegang tot databases

Binnen het universitaire netwerk heeft u met uw alumnus-account toegang tot alle databases in de collectie van de UBL, met uitzondering van de database 'Legal Intelligence', die alleen toegankelijk is voor medewerkers en studenten. 

Thuistoegang via Leiden Alumni Databases is op dit moment mogelijk voor: 

  • Academic Search Alumni Edition
  • Art Index (H.W. Wilson)
  • Criminal Justice Abstracts
  • Library Literature & Information Science Index (H.W. Wilson)
  • JSTOR collections: Arts & Sciences 1, 2, 3, 4, 7 en Early Journal Content

Meer informatie over het gebruik van de Universitaire Bibliotheken Leiden voor alumni is te vinden op de website van de UBL. Hier kunt u ook terecht voor vragen omtrent gast-accounts.

Overige diensten

Naast toegang tot de bibliotheek, kunt u als alumnus ook gebruik blijven maken van uw ULCN-account en uw uMail-adres. We raden alumni altijd aan hun uMail te forwarden naar hun persoonlijke e-mail, en een persoonlijk mailadres in de alumnidatabase te laten opnemen. Als alumnus kunt u geen gebruik meer maken van de wifi-faciliteiten op andere universiteiten en hogescholen (via Eduroam) en ook diensten zoals Surfspot en Blackboard zijn voor alumni niet meer toegankelijk. Meer info over uMail en ULCN voor alumni vindt u hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.