Universiteit Leiden

nl en

Leiden Bio Science Park

In het Leiden Bio Science Park (LBSP) werkt de Universiteit Leiden samen met het bedrijfsleven, het LUMC en de Gemeente Leiden.

Dit bloeiende bedrijvenpark omvat meer dan 200 bedrijven en instellingen, waarvan ruim 100 life sciences-bedrijven. Het LBSP is daarmee de grootste Life Sciences-Cluster van Nederland en is - naast de universiteit – een van de krachten van Leiden als internationale kennisstad. Veel bedrijven en wetenschappers in het Leiden Bio Science Park houden zich bezig met medicijnontwikkeling. Regelmatig gaan Leidse alumni aan het werk op het park. De oprichters en CEO’s van een aantal bedrijven hebben gestudeerd of zijn gepromoveerd aan de Universiteit Leiden.

Investeren in het Leiden Bio Science Park levert de Nederlandse economie vele honderden miljoenen euro's op en helpt vele duizenden mensen (19.000 in 2019) uit de regio aan een baan. De komende jaren breidt  het Leiden Bio Science Park fors uit en wordt het een echte campus waar studenten, ondernemers en wetenschappers kunnen onderzoeken, studeren en werken.

Leiden Bio Science Park

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.