Universiteit Leiden

nl en

Het Europaeum

Het Europaeum is een netwerk van 17 vooraanstaande Europese universiteiten, met als doel om talentvolle studenten en docenten met elkaar in contract te brengen en door samenwerking en academische mobiliteit een 'Europees gevoel' te bevorderen.

De Universiteit Leiden stond in 1992 met de universiteiten van Bologna en Oxford aan de wieg van het Europaeum. Doel van dit samenwerkingsverband is om kansen te bieden aan jonge onderzoekers (promovendi en masterstudenten), met name in de Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Rechtsgeleerdheid. Het Europeaum heeft als missie om de zakelijke, politieke, sociale en intellectuele leiders van morgen een pan-Europese opleidingservaring te geven. Het Europaeum verstrekt promotiebeurzen en organiseert diverse evenementen, waaronder summer schools, lezingen, workshops en conferenties. 

Europaeum Scholars Programme

Daarnaast biedt het Europaeum sinds 2018 het Europaeum Scholars Programme, een gerenommeerd tweejarig programma voor promovendi, dat ze volgen tijdens hun promotietraject. Het programma is multidisciplinair, cursisten volgen de diverse onderdelen van het programma bij verschillende partneruniversiteiten in Europa, en de focus ligt op hedendaags Europees beleid.

Joint masters

De Universiteit Leiden biedt twee joint masters in Europaeumverband:

Website het Europaeum

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.