Coronavirus

Informatie over het coronavirus en de huidige uitgangspunten voor studenten, medewerkers en bezoekers.

De universiteit kijkt ernaar uit om alle studenten in augustus weer op onze campus te verwelkomen. We zien dat de besmettingen met het coronavirus weer oplopen. De verwachting is dat in het najaar ook meer mensen positief zullen testen op het virus. Op 14 juni heeft de overheid een sectorplan middellange termijn voor de aanpak van corona vastgesteld. Sluiting van de onderwijslocaties is daarbij het allerlaatste wat de overheid en de sector willen. De plannen zijn erop gericht om het onderwijs zo lang mogelijk veilig en verantwoord open te houden. We zullen na de zomer het onderwijs starten zoals gebruikelijk. Het is belangrijk om ons toch op verschillende scenario's voor te bereiden. Dit proces is in gang gezet en hierover volgt meer informatie na de zomer.

De coronamaatregelen zijn grotendeels afgeschaft, maar het virus is nog niet verdwenen. Op deze pagina zijn de geldende maatregelen en andere zaken die spelen rondom het coronavirus te vinden.

Mag ik naar de universiteit?

Doe onderstaande coronacheck voordat je naar de universiteit komt. Beantwoord de vragen en blijf thuis als de check dat aangeeft.

Afbeelding van de coronacheck.
Klik om te vergroten. Tip: download deze afbeelding en sla hem op op je telefoon.

Huidige uitgangspunten

Er gelden nog een aantal maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Houd je daarom aan de volgende basisregels.

De belangrijkste maatregelen in het kort.

Let op: in de gebouwen van het LUMC gelden vanwege de pati├źntenzorg mogelijk andere of aanvullende regels. Kijk voor meer informatie op de LUMC-pagina.

Zelftesten

De universiteit heeft een voorraad coronazelftesten. Zolang de voorraad strekt kunnen studenten en medewerkers van de universiteit een zelftest ophalen bij de receptie van een van de universiteitsgebouwen. De zelftesten zijn niet langer te bestellen via zelftestonderwijs.nl.

Meer informatie

Wil je meer weten over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.