Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Coronavirus

Informatie over het coronavirus voor studenten en medewerkers

Updates over het coronavirus

Lees hier de laatste stand van zaken en nieuwste maatregelen die gelden op de universiteit.

Ga naar de updates

Bericht van het college van bestuur

Het hoger onderwijs is, met ingang van 30 augustus 2021 en met inachtneming van enkele regels, bijna weer geheel geopend.

Inmiddels weten we dat de besmettingen weer oplopen en zijn er weer nieuwe overheidsmaatregelen van kracht om onszelf en onze omgeving te beschermen. Zo dragen studenten en medewerkers weer mondkapjes bij verplaatsingen in onze gebouwen. De komende tijd wijzigen de maatregelen mogelijk nog, in de updates lees je de laatste ontwikkelingen.

Nog steeds geldt dat je bij klachten thuisblijft en je laat testen. We moedigen iedereen aan om zich te laten vaccineren, ook met het oog op de gezondheid van je medestudenten, docenten en collega’s. En houd rekening met elkaar: geef elkaar de ruimte, en respecteer elkaars grenzen. 

Als je na een bezoek aan onze campus toch besmet blijkt met het coronavirus, meld het dan bij je leidinggevende of studieadviseur. Zo kunnen we maatregelen nemen om te voorkomen dat anderen besmet raken; we behandelen je melding uiteraard anoniem en met inachtneming van privacyregels. 

We werken nog minstens de helft van de tijd vanuit huis – met uitzonderingen voor het onderwijs en (delen van) het onderzoek.

De besmettingscijfers lopen helaas weer op en corona zal waarschijnlijk voorlopig nog wel onder ons blijven, maar de toekomst ziet er desondanks hoopvoller uit dan begin dit jaar: er zijn werkende vaccins en steeds meer (jonge) mensen laten zich vaccineren tegen Covid-19. Een belangrijke ontwikkeling.

In onze gebouwen blijven veiligheid en gezondheid voor alle medewerkers en studenten ook de komende tijd voorop staan. Het is daarom ook van belang dat je altijd de coronacheck doet voordat je naar de universiteit komt. En ook de 1,5 meter afstand houden is nog steeds belangrijk om nieuwe besmettingen te voorkomen. 

Alle maatregelen en afspraken staan in het Campusprotocol. En mocht je als student steun nodig hebben, kijk dan ook eens bij onze Student Support Services.

We zijn nog steeds erg dankbaar voor jullie inzet, creativiteit, flexibiliteit en solidariteit. Medewerkers werken hard aan steeds nieuwe oplossingen en aanpassingen zodat het onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk door kunnen gaan, online en offline. We zijn heel trots op wat er in gezamenlijkheid tot stand komt.

We gaan een onzekere najaars- en winterperiode tegemoet maar we blijven rekenen op jullie steun en inzet en hopen jullie op enig moment weer in goede gezondheid te ontmoeten in dit studiejaar. Houd vol en tot gauw!

Mocht je vragen hebben, houd de updates op de website in de gaten, lees de FAQs en/of benader ons via de mail.

Het College van Bestuur,

Hester Bijl (rector magnificus)
Annetje Ottow (voorzitter)
Martijn Ridderbos (vice-voorzitter)

Vragen en antwoorden

De veelgestelde vragen worden regelmatig bijgewerkt op basis van de vragen die leven binnen de universiteit. 

Ga naar de FAQ
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.