Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Coronavirus

Informatie over het coronavirus voor studenten en medewerkers

Updates over het coronavirus

Lees hier de laatste stand van zaken en nieuwste maatregelen die gelden op de universiteit.

Ga naar de updates

Bericht van het college van bestuur

De overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden in mei stapsgewijs verruimd omdat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gelukkig weer afneemt. Studenten mogen vaker naar de campus komen, al werken en studeren we nog steeds met beperkingen die effect hebben op ons werk, op het onderwijs en onderzoek en ook op ons welbevinden. 

We werken in principe nog vanuit huis, met uitzonderingen voor onderwijs en onderzoek. Voor onze studenten en docenten is er momenteel al iets meer fysiek onderwijs mogelijk. Het gaat hier met name om kleinschalig onderwijs, zoals werkgroepen, samenkomsten van studieverenigingen, het tutoraat en laboratorium-onderwijs waarbij voldoende afstand (1,5 meter) kan worden bewaard.

We hopen dat fysiek onderwijs de komende tijd meer en meer mogelijk wordt, maar we zijn daarvoor afhankelijk van de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Corona zal waarschijnlijk voorlopig nog wel onder ons blijven, maar er zijn inmiddels werkende vaccins en steeds meer mensen worden momenteel gevaccineerd tegen Covid-19 – de toekomst ziet er hoopvol uit.

De situatie blijft echter veel van ons vragen, ook van al onze studenten. Mocht je als student steun nodig hebben, kijk dan ook eens bij Student Support Services.

In onze gebouwen blijft veiligheid en gezondheid voor alle medewerkers en studenten voorop staan. Het is daarom ook van belang dat je altijd de coronacheck doet voordat je naar de universiteit komt. Alle maatregelen en afspraken staan in het Campusprotocol.

We zijn onder de indruk van jullie inzet, creativiteit, flexibiliteit en solidariteit. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan steeds nieuwe oplossingen en aanpassingen zodat het onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk door kunnen gaan, online en offline. We zijn heel trots op wat er in gezamenlijkheid tot stand komt.

We blijven rekenen op jullie steun en inzet en hopen jullie op enig moment weer in goede gezondheid te ontmoeten. Houd vol en tot gauw!

Mocht je vragen hebben, houd de updates op de website in de gaten, lees de FAQs en/of benader ons via de mail.

Het College van Bestuur,

Hester Bijl (rector magnificus)
Annetje Ottow (voorzitter)
Martijn Ridderbos (vice-voorzitter)

Vragen en antwoorden

De veelgestelde vragen worden regelmatig bijgewerkt op basis van de vragen die leven binnen de universiteit. 

Ga naar de FAQ
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.