Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Coronavirus

Informatie over het coronavirus voor studenten en medewerkers

Updates over het coronavirus

De informatie over het coronavirus wordt regelmatig bijgewerkt.

Ga naar de updates

Bericht van het college van bestuur

Het ziet er naar uit dat we ons ook de komende tijd zullen moeten inzetten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgens het Kabinet zullen we voorlopig rekening moeten houden met leven in een 'anderhalve-meter-samenleving’ waarbij we strikt de regels moeten volgen. We volgen de informatie op de voet.

We werken en studeren ook de komende tijd nog op afstand. Vanuit het Centraal Crisisteam proberen we hier zo goed mogelijk bij te helpen door de inrichting van online onderwijs en toetsing, door websites met informatie voor docenten, onderzoekers en studenten, en met informatie over thuiswerken en andere maatregelen.

Er gebeurt ontzettend veel en er is al veel tot stand gebracht, maar we realiseren ons ook dat deze situatie lang duurt en veel vraagt van medewerkers en studenten. Er zijn, naast praktische problemen, ook andere zorgen. Hoe ziet de toekomst er uit, blijven we gezond? Wanneer kunnen de kinderen weer naar school? Het is een lastige tijd voor onze internationale medewerkers en studenten die zich juist nu, ver van huis, alleen voelen.

Deze bijzondere tijd vraagt om gezamenlijke verantwoordelijkheid en solidariteit van ons allemaal. Laten we met elkaar goede nieuwe oplossingen voor alle uitdagingen (blijven) bedenken en elkaar blijven steunen en helpen. Ook namens rector Carel Stolker en vice-rector Hester Bijl wil ik zeggen dat we enorm trots zijn op wat er al is bereikt. Daar zijn we jullie allemaal heel dankbaar voor.

We blijven rekenen op jullie steun en inzet om deze moeilijke situatie tot een goed einde te brengen, samen kunnen we dit. Maar let ook op jezelf, op elkaar, en vooral: blijf gezond.

Mocht je vragen hebben, houd de updates op de website in de gaten, lees de FAQs en/of benader ons via de mail.

Martijn Ridderbos
Vice-voorzitter College van Bestuur
Voorzitter van het Centraal Crisisteam (CCT)

Vragen en antwoorden

De veelgestelde vragen worden elke dag bijgewerkt op basis van de vragen die leven binnen de universiteit. 

Ga naar de FAQ
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.