Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Coronavirus

Informatie over het coronavirus voor studenten en medewerkers

Updates over het coronavirus

Lees hier de laatste stand van zaken en nieuwste maatregelen die gelden op de universiteit.

Ga naar de updates

Bericht van het college van bestuur

We zijn blij dat we weer fysiek onderwijs mogen geven vanaf 15 januari 2022. Wel zijn er nog beperkende maatregelen van kracht om onszelf en onze omgeving te beschermen tegen de omikronvariant van het coronavirus. Zo moet er voortaan overal in onze gebouwen een mondkapje gedragen worden en geldt een groepsgrootte van 75 mensen in een ruimte (uitgezonderd tentamens). 

De komende tijd wijzigen de maatregelen mogelijk nog, in de updates lees je de laatste ontwikkelingen.

We moedigen iedereen aan om zich te laten vaccineren en boosteren, ook met het oog op de gezondheid van je medestudenten, docenten en collega’s. En houd rekening met elkaar: geef elkaar de ruimte, en respecteer elkaars grenzen. 

We werken nog steeds zoveel mogelijk vanuit huis.

In onze gebouwen blijven veiligheid en gezondheid voor alle medewerkers en studenten ook de komende tijd voorop staan. Het is daarom ook van belang dat je altijd de coronacheck doet voordat je naar de universiteit komt. En ook de 1,5 meter afstand houden is nog steeds belangrijk om nieuwe besmettingen te voorkomen. 

Alle maatregelen en afspraken staan in ons Campusprotocol. En mocht je als student steun nodig hebben, kijk dan ook eens bij onze Student Support Services.

We zijn nog steeds erg dankbaar voor jullie inzet, creativiteit, flexibiliteit en solidariteit. Medewerkers werken hard aan steeds nieuwe oplossingen en aanpassingen zodat het onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk door kunnen gaan, online en offline. We zijn heel trots op wat er in gezamenlijkheid tot stand komt.

Ondanks de verruiming voor het onderwijs gaan we nog een onzeker 2022 tegemoet. We blijven rekenen op jullie steun en inzet en hopen jullie op enig moment weer in goede gezondheid te ontmoeten. Houd vol en tot gauw!

Mocht je vragen hebben, houd de updates op de website in de gaten, lees de FAQs en/of benader ons via de mail.

Het College van Bestuur,

Annetje Ottow (voorzitter)
Hester Bijl (rector magnificus)
Martijn Ridderbos (vice-voorzitter)

Vragen en antwoorden

De veelgestelde vragen worden regelmatig bijgewerkt op basis van de vragen die leven binnen de universiteit. 

Ga naar de FAQ
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.