Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Coronavirus

Informatie over het coronavirus voor studenten en medewerkers

Updates over het coronavirus

Lees hier de laatste stand van zaken en nieuwste maatregelen die gelden op de universiteit.

Ga naar de updates

Bericht van het college van bestuur

Het hoger onderwijs is, met ingang van 30 augustus 2021 en met inachtneming van enkele regels, bijna weer geheel geopend. We zijn blij dat de situatie langzaam weer terug naar normaal gaat, maar willen dit uiteraard op een veilige en verantwoorde
manier doen. Dat betekent dat je bij klachten thuisblijft en je laat testen. We moedigen iedereen aan om zich te laten vaccineren, ook met het oog op de gezondheid van je medestudenten, docenten en collega’s. En houd rekening met elkaar: geef elkaar de ruimte, en respecteer elkaars grenzen. 

We kijken uit naar een ‘normaler’ studiejaar waar we elkaar weer vaker persoonlijk zullen ontmoeten. Deze belangrijke stappen om dit mogelijk te maken na een zware periode van coronapandemie zetten we samen: we letten op onszelf en we letten ook op de ander. Laat je vaccineren, laat je testen, doe de coronacheck. En als je na een bezoek aan onze campus toch besmet blijkt met het coronavirus, meld het dan bij je leidinggevende of studieadviseur. Zo kunnen we maatregelen nemen om te voorkomen dat anderen besmet raken; we behandelen je melding uiteraard anoniem en met inachtneming van privacyregels. 

We werken nog wel vanuit huis waar het kan, en op kantoor als het moet - met uitzonderingen voor onderwijs en (delen van het) onderzoek. We hopen op kantoor werken de komende tijd meer mogelijk wordt, maar we zijn daarvoor afhankelijk van de maatregelen van het kabinet. 

Corona zal waarschijnlijk voorlopig nog wel onder ons blijven, maar de toekomst ziet er hoopvoller uit dan de periode die achter ons ligt: er zijn werkende vaccins en steeds meer (jonge) mensen laten zich vaccineren tegen Covid-19. Een belangrijke ontwikkeling waar we blij mee zijn.

In onze gebouwen blijft veiligheid en gezondheid voor alle medewerkers en studenten ook de komende tijd voorop staan. Het is daarom ook van belang dat je altijd de coronacheck doet voordat je naar de universiteit komt. En ook al wordt de 1,5 meter losgelaten, enige afstand houden tot elkaar blijft verstandig. 

Alle maatregelen en afspraken staan in het Campusprotocol. En mocht je als student steun nodig hebben, kijk dan ook eens bij onze Student Support Services.

We zijn nog steeds erg dankbaar voor jullie inzet, creativiteit, flexibiliteit en solidariteit. Medewerkers werken hard aan steeds nieuwe oplossingen en aanpassingen zodat het onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk door kunnen gaan, online en offline. We zijn heel trots op wat er in gezamenlijkheid tot stand komt.

We blijven rekenen op jullie steun en inzet en hopen jullie op enig moment weer in goede gezondheid te ontmoeten in dit studiejaar. Houd vol en tot gauw!

Mocht je vragen hebben, houd de updates op de website in de gaten, lees de FAQs en/of benader ons via de mail.

Het College van Bestuur,

Hester Bijl (rector magnificus)
Annetje Ottow (voorzitter)
Martijn Ridderbos (vice-voorzitter)

Vragen en antwoorden

De veelgestelde vragen worden regelmatig bijgewerkt op basis van de vragen die leven binnen de universiteit. 

Ga naar de FAQ
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.