Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Coronavirus

Informatie over het coronavirus voor studenten en medewerkers

Updates over het coronavirus

De informatie over het coronavirus wordt regelmatig bijgewerkt.

Ga naar de updates

Bericht van het college van bestuur

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden weer strenger omdat het aantal besmettingen sinds het zomerreces weer toeneemt. We werken en studeren dus nog steeds met beperkingen die effect hebben op ons werk, op het onderwijs en onderzoek en ook op ons welbevinden. 

We werken in principe vanuit huis, met uitzonderingen voor onderwijs en onderzoek. Voor onze studenten en docenten is er wel gedeeltelijk fysiek onderwijs mogelijk sinds de start van het nieuwe academisch jaar. Hierbij ligt de focus vooral op eerstejaarsstudenten voor wie kennismaking met de universiteit en elkaar zo belangrijk is. Ook ouderejaars studenten krijgen onderwijs, maar ook in beperkte mate.

We hopen dat fysiek onderwijs de komende tijd in ieder geval gedeeltelijk mogelijk blijft, maar we zijn daarvoor afhankelijk van de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Corona is nog niet het land uit en er is nog geen vaccin of medicijn. Deze situatie vraagt dan ook veel van iedereen. Mocht je als student steun nodig hebben, kijk dan ook eens bij Student Support Services.

In onze gebouwen blijft veiligheid en gezondheid voor alle medewerkers en studenten voorop staan. Het is daarom ook van belang dat je voordat je naar de universiteit komt, de coronacheck doet. Alle maatregelen en afspraken staan in het Campusprotocol.

We zijn onder de indruk van jullie inzet, creativiteit, flexibiliteit en solidariteit. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan steeds nieuwe oplossingen en aanpassingen zodat het onderwijs en onderzoek zo veel mogelijk door kunnen gaan, online en offline. We zijn heel trots op wat er in gezamenlijkheid tot stand komt.

We blijven rekenen op jullie steun en inzet en hopen jullie op enig moment weer in goede gezondheid te ontmoeten. Houd vol en tot gauw!

Mocht je vragen hebben, houd de updates op de website in de gaten, lees de FAQs en/of benader ons via de mail.

Het college van bestuur,

Carel Stolker (voorzitter en rector)
Hester Bijl (vice-rector)
Martijn Ridderbos (vice-voorzitter)

Vragen en antwoorden

De veelgestelde vragen worden regelmatig bijgewerkt op basis van de vragen die leven binnen de universiteit. 

Ga naar de FAQ
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.