Universiteit Leiden

nl en

Gerrit-Jan Zwenne

Hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij

Naam
Prof.dr.mr. G.J. Zwenne
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
g.j.zwenne@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-8218-5840

Gerrit-Jan Zwenne is sinds oktober 1992 verbonden aan eLaw, Centrum voor Recht en Digitale Technologie, en de voorganger daarvan, de Afdeling Recht en Informatica, van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Meer informatie over Gerrit-Jan Zwenne

Nieuws

Leiden Law Blog

Functie

Gerrit-Jan Zwenne (1966) werd op 1 oktober 2011 benoemd tot hoogleraar recht en de informatiemaatschappij bij de afdeling eLaw van de faculteit der rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Hij houdt zich vooral bezig met de toepassing en werking van de privacywet- en regelgeving, en in het verlengde daarvan ook met telecom- en internetrechtelijke vraagstukken.

Biografie

Daarvoor was hij al aan eLaw verbonden als universitair hoofddocent. Gerrit-Jan studeerde rechten in Leiden en promoveerde in 1998 aan dezelfde universiteit op een proefschrift over belastingheffing en informatieverplichtingen. Hij geeft geregeld colleges en cursussen binnen zijn expertisegebieden en publiceert over deze onderwerpen. Naast zijn aanstelling bij eLaw is hij advocaat en partner bij Brinkhof te Amsterdam, een advocatenkantoor met een sterk accent op innovatie, technologie en marktregulering

Gerrit-Jan is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor IT en Recht (NVvIR); bestuurslid van de Vereniging Privacy Recht (VPR); docent in de VIRA-Grotius opleiding voor ICT-recht advocaten; redacteur en auteur van Tekst & Commentaar Telecom- en privacyrecht (inmiddels 5e druk 2015); redacteur Sdu Mongrafieen ICT-recht, lid van de raad van advies van PrivacyPerfect.

Hij maakte onder meer deel uit van de externe klankboordgroep van de Tijdelijke Commissie ICT-projecten (‘Cie Elias’), die onderzoek deed naar mislukte overheids-ICTprojecten ( kamerstukken II 2014/15, 33 326, nr. 5, voorzitter van de begeleidingscommissie bij de evaluatie van de Wet Bibob (WODC 2014).

In oktober 2005 liep hij zijn eerste marathon uit.

 

Hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A1.59

Contact

Publicaties

  • Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaat
  • Nederlandse Orde van Advocaten lid Adviescommissie Rechtststatelijkheid
  • Nationaal Archief Raad van advies
  • Performation Commissie verantwoord datagebruik (vz)
  • Ministerie van Justitie en Veiligheid Commissie advies informatiehuishouding
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.