Universiteit Leiden

nl en

Gegevensbeveiliging advocatenkantoren vaak onvoldoende

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum geldt in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving. Volgens diverse deskundigen hebben veel Nederlandse advocatenkantoren hun gegevensbeveiliging nog niet op orde.

Gerrit-Jan Zwenne.
Gerrit-Jan Zwenne

Eén van deze deskundigen is Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar recht en de informatiemaatschappij. Hij geeft in tijdschrift Mr. aan dat advocatenkantoren door hackers worden aangezien als ‘laaghangend fruit’. ‘Het kost betrekkelijk weinig moeite om binnen te komen en je hebt kans op een flinke buit,’ aldus Zwenne.

Volgens Zwenne zou de Nederlandse Orde van Advocaten een belangrijke rol kunnen gaan spelen in het verbeteren van de gegevensbeveiliging. ‘De Orde zou kunnen meewerken aan authenticatieprogramma’s voor de advocatuur. En ik kan me voorstellen dat de Orde aanmoedigt om platforms te gebruiken die goed en veilig zijn, en eenvoudig te koppelen aan e-mailprogramma’s.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.