Universiteit Leiden

nl en

eLaw verzorgt INFORM-workshop voor de rechtspraak

Op maandag 3 en dinsdag 4 december 2018 verzorgt eLaw, het Centrum voor Recht en Digitale Technologie van de Universiteit Leiden, een tweedaagse workshop voor de rechtspraak over het nieuwe EU-gegevensbeschermingsrecht dat eerder dit jaar van kracht werd.

De workshop (in het Engels) richt zich op de EU Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en richtlijn 2016/680 voor het verwerken van strafrechtelijke persoonsgegevens (ook wel de Richtlijn Politiegegevens genoemd).

De workshop zal worden bijgewoond door 30 vertegenwoordigers van de rechtspraak, hoofdzakelijk rechters, vanuit ongeveer 20 EU-lidstaten. Tijdens de besloten workshop worden de deelnemers getraind in alle aspecten van het nieuwe EU-gegevensbeschermingsrecht, zodat de deelnemers deze wetgeving verder kunnen implementeren in hun nationale rechtspraaksystemen en hun collega’s verder kunnen trainen.

De workshop maakt deel uit van een serie van zes workshops die door de hele EU worden verzorgd voor de rechtspraak, de advocatuur en rechtbankmedewerkers. Alle workshops worden georganiseerd binnen de context van het INFORM-project.

Meer informatie: zie de website van het INFORM-project. 

Alle publicaties zijn binnen de context van het project “INtroduction of the data protection reFORM to the judicial system” (INFORM). Het project wordt gefinancierd door het justitieprogramma van de Europese Unie (2014-2020) onder Subsidieovereenkomst № 763866. De inhoud van deze publicatie geeft alleen de mening van de auteur weer en is zijn / haar eigen verantwoordelijkheid. De Europese Commissie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor het gebruik van de informatie uit genoemde publicaties.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.