Universiteit Leiden

nl en

Zwenne over privacykwestie NSE: 'Studiekeuze niet heel gevoelig'

De Vereniging Hogescholen doet niet meer mee aan de Nationale Studenten Enquête, omdat volgens de vereniging de gegevens onbetrouwbaar zijn vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De universiteiten doen nog wel mee.

Gerrit-Jan Zwenne

Volgens de hogescholen zou het voorinvullen van opleidingen volgens de AVG niet meer zijn toegestaan. De NSE trekt dat in twijfel.

Een verschil van opvatting daarover is op zich niet gek, zegt hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij Gerrit-Jan Zwenne in NRC. 'Er zijn veel open begrippen en vage normen. Maar wat voor studie je doet, is vermoedelijk niet een heel gevoelig gegeven. Het maakt ook uit of het gegeven uit andere bronnen kan worden verkregen. Wat zegt het als iemand medicijnen studeert en geen biologie? Als een universiteit of hogeschool goede, afdwingbare afspraken maakt met het enquêtebedrijf, dan is er een gering risico dat de AVG wordt overtreden.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.