Universiteit Leiden

nl en

Privacywaakhond krijgt tanden

Over minder dan drie maanden is het zover. Dan wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG, van kracht. Volgens Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar recht en de informatiemaatschappij krijgt de privacywaakhond tanden.

Gerrit-Jan Zwenne.
Gerrit-Jan Zwenne

In een artikel in het Nederlands Dagblad zegt Zwenne hier het volgende over: ‘Tot nu toe konden organisaties misschien wel denken: laat de toezichthouder maar aantonen dat wij iets verkeerd doen. Nu wordt het eerder andersom.'

Niet alle deskundigen zijn optimistisch over de nieuwe privacywet. Ook volgens Zwenne zou de nieuwe wet tot afvinklijstjes en andere bureaucratie kunnen leiden. ‘Maar het dwingt bedrijven en organisaties in elk geval bewuster om te gaan met de gegevens van klanten.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.