Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Vaardigheden

Laat je op deze pagina inspireren door best practices van onderwijsvernieuwende voorbeelden die in ons onderwijs invulling geven aan de ambitie Vaardigheden.

Studenten trainen LU-talks

Licht uit, spot aan, de LU-talks beginnen. In het kleine Imperiumtheater, vlakbij de Leidse Schouwburg, lopen studenten om de beurt naar een rond blauw vloerkleedje. Daar presenteren ze in vijf minuten hun eerste eigen LU-talk voor docenten, medestudenten en de camera. ‘Ontzettend nuttig en leerzaam’, was het oordeel.
Lees meer 

Europees Onderwijsproject rond vaardigheden Geesteswetenschappers

Met welke vaardigheden onderscheiden Geesteswetenschappers zich op de arbeidsmarkt? Hoe kunnen we studenten inzicht bieden in hun persoonlijke profiel? Kunnen zij inzicht in hun vaardigheden trainen en monitoren en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten? De Faculteit Geesteswetenschappen is samen met de KU Leuven, de universiteit van Helsinki en uitzendbureau Randstad België dankzij een Europese subsidie een driejarige samenwerking aangegaan om deze en andere vragen te beantwoorden en online tools voor docenten en studenten te ontwikkelen
Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.