Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Flexibele leerroutes

Laat je op deze pagina inspireren door best practices van onderwijsvernieuwende voorbeelden die in ons onderwijs invulling geven aan de ambitie Flexibele leerroutes.

Als assessor van de Honours Academy komt Wessel van Dam op voor de belangen van studenten. Wessel over zijn ervaring bij het Honours College: “Veel van mijn interesses kwamen niet aan bod in mijn studie. Bij het Honours College had ik de vrijheid om mijn eigen programma samen te stellen. Zo heb ik een Bachelor Honours Class fictioneel schrijven gevolgd. Daar heb ik me toen verder in ontwikkeld. Eerder had ik ook weleens geprobeerd een boek te schrijven... Dat ging mis haha, maar het was wel leuk.” Lees meer over de ervaringen van Wessel en de Honours Academy.

Hoe ga je om met het spannendste ontwerpvraagstuk uit je leven: wat wil ik worden als ik later groot ben? Met de ‘Designing Your Life’-methode leren studenten op creatieve wijze hun toekomstpaden te verkennen. Hoofdaanvrager Bram Hoonhout meldde zich met zijn team aan voor een beurs binnen het Senior Fellow-programma, en met succes. Een Comeniusbeurs helpt het project op weg. ‘Het is de bedoeling dat iedereen ermee aan de slag kan gaan.’ Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.