Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Oriëntatie arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is de afgelopen decennia sterk veranderd en meer flexibel en digitaal geworden. De Universiteit Leiden wil haar studenten voorbereiden op een loopbaan waarin flexibiliteit, veerkracht en aanpassingsvermogen essentieel zijn. Zij heeft in haar onderwijsvisie de ambitie uitgesproken om de oriëntatie op de arbeidsmarkt in het onderwijs te versterken.

Doordat de samenleving en arbeidsmarkt veranderen onder invloed van technologische, economische of culturele ontwikkelingen, komen onze huidige studenten wellicht te werken in branches en beroepen die nu nog niet eens bestaan. Hierdoor moeten we onze studenten in staat stellen om inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, ook als die verandert.

Project Arbeidsmarktvoorbereiding

Binnen het project Arbeidsmarktvoorbereiding (afgerond in 2020) is gewerkt aan de concretisering van deze ambitie met als doel om studenten de arbeidsmarkt goed voorbereid te laten betreden. Het project heeft daartoe een Referentiekader Arbeidsmarktvoorbereiding ontwikkeld dat opleidingen helpt om een integraal programma van arbeidsmarktvoorbereiding samen te stellen. 

Career Services

De Career Services van de universiteit adviseren studenten en recent afgestudeerden bij de overstap van studie naar hun eerste baan. Zij bieden begeleiding bij studiekeuze- en loopbaanvragen tijdens hun bachelor- en masteropleiding en bieden diverse activiteiten en workshops aan. Daarnaast helpen de Career Services opleidingen om de employability van onze studenten te versterken. Je vindt een Career Service op iedere faculteit. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.