Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Technologie in onderwijs

In het onderwijs(aanbod) spelen we in op technologische ontwikkelingen. Docenten vertalen technologische vernieuwing naar hun vakgebied en ook in ons onderwijs sluiten we aan op snelle digitale ontwikkelingen. We ontwikkelen innovatief, online onderwijs en sluiten beter aan op studenten met verschillende instroomniveaus, studietempo’s, leerstijlen en keuzetrajecten.

We willen aansluiten bij de technologiebeleving van de hedendaagse student. Nieuwe technologie en nieuwe online aanbieders veranderen het hoger onderwijs en de wijze waarop de student in het onderwijs participeert. Het is cruciaal om in te spelen op de wijze waarop het beroepenveld verandert door technologische innovaties zoals big data, robotica en kunstmatige intelligentie.

Studenten moeten worden opgeleid om in hun werkende leven in te kunnen spelen op de voortschrijdende technologische innovaties. Daarnaast is het ook cruciaal dat nieuwe technologieën worden ingezet om het onderwijsproces zelf te verrijken. Nieuwe media en digitale middelen kunnen bij uitstek worden ingezet om een actieve en onderzoekende houding van studenten te stimuleren.

Serie korte videoclips over technologische innovatie in onderwijs

Wat betekent het voor docenten om hun onderwijs te innoveren? Hoe zien zij de toekomst van het onderwijs voor zich en hoe spelen zij daarop in? Zeven docenten van de Universiteit Leiden delen hun visie in korte videoclips, de 'Innovation for Teaching'-serie, om iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp te inspireren. Bekijk alle interviews in deze afspeellijst.

De serie is gemaakt door het Centre for Innovation's Online Learning Lab, onderdeel van de Universiteit Leiden.

Boekje over Blended Learning projecten

In het boekje Blended Learning: Het versterken van het onderwijs op de Universiteit Leiden delen verschillende docenten, opleidingsdirecteuren en ICTO-coördinatoren via persoonlijke verhalen hun lessons learned. Hierin vertellen zij hoe ze Blended Learning inzetten en hoe ze dit ervaren.

Best of both worlds: het toevoegen van online ervaringen aan het campusonderwijs

In de brochure Best of both worlds delen verschillende docenten ervaringen en tips over het integreren van online onderwijs in het campusonderwijs. Geprinte exemplaren kunt u opvragen door een mail te sturen naar icto@leidenuniv.nl. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.