Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Technologie in onderwijs

In het onderwijs(aanbod) spelen we in op technologische ontwikkelingen. Docenten vertalen technologische vernieuwing naar hun vakgebied en ook in ons onderwijs sluiten we aan op snelle digitale ontwikkelingen.

Het beroepenveld verandert door technologische innovaties zoals big data, robotica en kunstmatige intelligentie. Hierdoor is het van belang dat we onze studenten opleiden om in hun werkende leven in te spelen op de voortschrijdende technologische innovaties. Daarnaast is het cruciaal dat nieuwe technologieën worden ingezet om het onderwijsproces zelf te verrijken. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe media en digitale middelen bij uitstek worden ingezet om een actieve en onderzoekende houding van de student te stimuleren. 

Blended learning

Door de overstap naar onderwijs op afstand zijn docenten meer digitale middelen gaan inzetten en steeds creatiever geworden in de toepassing daarvan. De stap naar blended learning is gezet. Bij blended learning wordt online onderwijs gecombineerd met fysiek onderwijs. Denk bij blended learning aan online opdrachten, digitale tussentoetsen, discussieforums of het posten van video.

Digitaal toetsen

Er zijn verscheidene mogelijkheden om binnen onze universiteit toetsen op afstand te realiseren, waaronder digitaal toetsen. Meer informatie en ondersteuning over digitaal toesten vind je op de pagina Toetsen op afstand.

Website teaching support
Hoe kun je een videocollege opnemen en delen via het videoplatform Kaltura? En hoe kun je onderdanks de fysieke afstand toch interactief onderwijs verzorgen? Tools en tips over het lesgeven op afstand vind je op de website teaching support

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.