Universiteit Leiden

nl en

Vestert Borger

Universitair Docent

Naam
Dr. V. Borger LLM
Telefoon
+31 71 527 7715
E-mail
v.borger@law.leidenuniv.nl

Vestert Borger is als universitair docent Europees recht verbonden aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden. Tevens was hij in het academisch jaar 2019-2020 als Niels Stensen Fellow verbonden aan Yale Law School.

Meer informatie over Vestert Borger

Dr. Borger studeerde Nederlands en Europees recht aan de European Law School van de Universiteit Maastricht. Hij behaalde zowel zijn bachelor als master cum laude. Daarnaast participeerde hij in het honours-programma van de rechtenfaculteit. Tijdens zijn studie liep hij stage op de afdeling Europees recht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gedurende deze stage ondersteunde hij de agenten van Nederland die procederen bij het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.

Na zijn afstuderen begon Borger zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden. In het kader van zijn promotietraject werkte hij in 2013 als trainee voor de juridische dienst van de Europese Commissie waar hij zich voornamelijk bezighield met economische en monetaire aangelegenheden.  

Borger promoveerde in januari 2018 cum laude aan de Universiteit Leiden. In zijn proefschrift onderzoekt hij hoe de muntunie tijdens de eurocrisis een constitutionele gedaantewisseling heeft kunnen ondergaan terwijl de Unieverdragen vrijwel onveranderd bleven. In 2019 werd het proefschrift beloond met de dissertatieprijs van de European Law Faculties Association. In 2020 is het bij Cambridge University Press gepubliceerd onder de titel The Currency of Solidarity: Constitutional Transformation during the Euro Crisis.

Naast zijn specialisatie in het recht inzake de euro heeft Borger een bijzondere belangstelling voor het institutionele en constitutionele recht van de Europese Unie. Zijn werk is verschenen in gerenommeerde Nederlandse en internationale tijdschriften, waaronder SEWGerman Law JournalEuropean Constitutional Law Review en Common Market Law Review. Ook schrijft hij regelmatig opiniestukken over zijn onderzoek voor NRC HandelsbladDe Volkskrant en Het Financieele Dagblad.

Borger is book review editor bij de European Constitutional Law Review. Hij verzorgt onderwijs in Nederlands- en Engelstalige vakken op het terrein van Europees recht, zowel op bachelor-, master- als advanced masterniveau. Daarnaast begeleidt hij bachelor- en masterscripties.

Universitair Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.21

Contact

  • European Constitutional Law Review book review editor
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.