Universiteit Leiden

nl en

Vicky Kosta en Vestert Borger nemen deel aan UvA-workshop over ‘executive discretion’

Op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli namen Vicky Kosta en Vestert Borger deel aan de workshop ‘Executive Discretion, Public Interests and the Limits of Law’ op de Universiteit van Amsterdam. De workshop was georganiseerd door Joana Mendes in de context van het onderzoeksproject ‘Unveiling EU Administrative Discretion. The Role of Law and Good Administration’.

Tijdens de workshop stond de rol van het recht ten opzichte van executieve discretionaire bevoegdheden centraal. Vicky Kosta sprak over de ambiguïteit van proportionaliteit als zelfstandige grond voor rechterlijke beoordeling. Vestert Borger gaf een presentatie over de relatie tussen rechterlijk toezicht, de onafhankelijkheid van de ECB en haar discretionaire bevoegdheden in het licht van de recente uitspraken van het Europees Hof van Justitie en het Bundesverfassungsgericht over het obligatieprogramma Outright Monetary Transactions

Voor meer informatie klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.