Universiteit Leiden

nl en

Archeologie

De Faculteit der Archeologie behoort tot de internationale top en is nummer 1 op het vasteland van Europa. De faculteit kent een succesvol en multidisciplinair team van onderzoekers actief over de gehele wereld. In toenemende mate vinden internationale studenten hun weg naar Archeologie in Leiden, oplopend tot wel 50% van alle studenten in de masterfase.

Onze focus ligt op het ontstaan van de mens, de archeologie en verre geschiedenis van migratie, kolonisatie en koloniale ontmoetingen, globalisatie en culturele identiteit.

Met onze interdisciplinaire onderzoeksbenadering, is de Leidse faculteit Archeologie zeer actief in het opzetten van netwerken over de hele wereld, in samenwerking tussen en binnen de grenzen van disciplines. Dit is goed zichtbaar in de manier waarop onze onderzoekers samenwerken binnen en buiten de departementen van de faculteit:

Top tien wereldwijd

De faculteit staat in de top tien van QS World University Ranking per vakgebied (QS by subject, februari 2018). Jaarlijks komt van alle eerstejaars bachelorstudenten Archeologie in Nederland circa 60% naar Leiden. Ook vinden in toenemende mate studenten uit het buitenland hun weg naar onze opleidingen, oplopend tot 50% van onze studenten in de masterfase. Met onze internationale staf, post-doc onderzoekers en promovendi zijn we actief in onderzoek op vrijwel alle continenten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie