Universiteit Leiden

nl en

Een gezonken scheepswrak. Van wie is dat nou precies?

In 2015 werd voor de kust van Colombia het scheepswrak ‘San José’ gevonden. Het Spaanse schip was in 1708 vanuit Midden-Amerika onderweg naar Spanje, de kostbare lading van het schip was afkomstig uit Bolivia. Nog voordat het schip de lange tocht over de Atlantische oceaan kon maken, werd het aangevallen door de Britten en op die plek ligt het wrak nog steeds.

De ontdekking van dit schip bracht dan ook een hevige discussie opgang. Wie is de rechtmatige eigenaar? Martijn Manders, bijzonder hoogleraar Onderwaterarcheologie en maritiem erfgoedbeheer aan de Universiteit Leiden legt uit hoe dat nou precies zit.

Lees het volledige artikel op de website van Quest.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.