Universiteit Leiden

nl en

Alex Geurds reageert op bijzondere vondst vlakbij Chichén Itzá

Op ongeveer een kilometer afstand van de beroemde ruïnestad Chichén Itzá in Mexico werd in 1967 een ondergrondse holte gevonden met 106 skeletten. Uit recentelijk onderzoek, uitgevoerd door Duitse en Mexicaanse wetenschappers, blijkt dat het gaat om minstens twee tweelingen en negen skelettenparen die vermoedelijk broers waren.

Dr. Alex Geurds, universitair hoofddocent Archeologie van Centraal Amerika, noemt de vondst ‘buitengewoon significant’ en ‘echt bijzonder’. Het valt op dat alle doden in het gat jongens zijn, anders dan de voorstelling uit de boeken en films, dat de Maya’s ‘voornamelijk maagden offerden, die met een ijselijke gil in de afgrond verdwenen’, aldus Geurds.

Lees het volledige artikel op de website van de Volkskrant. (€)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.