Universiteit Leiden

nl en

Prehistorische bijl uit het water gehaald door Texelse visser

Zes jaar geleden is een stenen bijl uit de prehistorie opgevist door een Texelse visser. De bijl, gevonden in zijn vissersnet, komt vermoedelijk uit de middensteentijd en is waarschijnlijk zo'n 8000 jaar oud. Afgelopen week kwam Astrid van de Wetering, die de steen zag liggen bij de visser, met deze vondst naar Ecomare. Op dat moment was archeoloog en conservator Luc Amkreutz daar aanwezig om een lezing te geven over Doggerland. Amkreutz, onder de indruk van de vondst, heeft deze meegenomen naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden voor onderzoek. Over enkele weken zal de bijl terugkeren naar Texel waar deze tentoongesteld zal worden.

Lees het volledige artikel van NH Nieuws hier

Lees het artikel van het Noord-Hollands Dagblad hier. (€) 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.