Universiteit Leiden

nl en

Gevestigde wetenschappers stellen de nieuwe generatie voor in Quest: NextGen

In Quest: NextGen stelt bijzonder hoogleraar onderwaterarcheologie en maritiem erfgoedbeheer Martijn Manders een aankomend talent binnen de maritieme archeologie voor: zijn jonge collega Rik Lettany. Manders en Lettany beleefden beiden een primeur op hetzelfde scheepswrak, al zat er wel dertig jaar tussen.

Vanuit het onderzoek van Manders was er al een enorme hoeveelheid aan data beschikbaar, maar dit was vastgelegd met de technieken van toen. De foto’s van de analoge camera’s waren hierdoor bijvoorbeeld niet altijd even duidelijk. Nu is het wrak genaamd Scheurrak SO1 door Lettany met behulp van een 3D-scanner het eerste archeologische onderwater project ter wereld dat op locatie gebruikt maakte van deze nieuwe techniek.

Lees het volledige artikel op de website van Quest.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.