Universiteit Leiden

nl en

Osse raad wil dat archeologiestudenten ieder jaar in Oss kunnen graven

Dit jaar staat in het teken van de 50 jarige samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de gemeente Oss.

Afgelopen week is de jaarlijkse Fieldschool weer van start gegaan en de gemeenteraad wil graag dat dit ieder jaar weer in Oss plaats kan vinden. Maar deze jaarlijkse traditie in Oss is kwetsbaar en niet toekomstbestendig, het geld voor dit project komt ieder jaar uit incidentele projectmiddelen.

De SP heeft afgelopen week in de gemeenteraad een motie ingediend om naar een oplossing te zoeken. De raad stemde dan ook unaniem in en geeft aan er erg trots te zijn op de status van Oss in de archeologische wereld.

Lees het volledige artikel op de website van DTV Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.