Universiteit Leiden

nl en

Leidse archeoloog reageert op nieuwe bewijzen voor mogelijk oudste menselijke voetafdrukken in Amerika

De voetafdrukken die in 2021 gevonden zijn in het nationaal park White Sands in New Mexico, zijn opnieuw onderzocht. Bewijs voor de 21.000 tot 23.000 jaar oude voetafdrukken werd na initieel onderzoek in twijfel getrokken, maar nieuw onderzoek lijkt deze datering te bevestigen.  

Luc Amkreutz, archeoloog en conservator bij het RMO, in reactie op het onderzoek, zegt dat er wellicht 10.000 jaar aan geschiedenis bij is gekomen. ‘Mogelijk zijn de voetafdrukken in White Sands niet de alleroudste. Of misschien zijn deze voetafdrukken niet van het echte beginmoment, maar van een mislukte poging.’

Lees het volledige artikel hier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.