Universiteit Leiden

nl en

Macabere vondst in Frankrijk nabij dromerig vakantiedorp

In Frankrijk is een prehistorisch graf gevonden dat de resten van drie vrouwen bevat. In elk geval één van de vrouwen is waarschijnlijk door middel van ‘incaprettamento’ om het leven gekomen.

Een executiemethode waarbij iemand door een touw dat was opgespannen tussen de nek en de enkels langzaam maar zeker gewurgd wordt. De tweede vrouw in het graf had mogelijk hetzelfde lot, de derde was een oudere dame die op een ‘normale’ wijze in de kuil is begraven.

Luc Amkreutz reageert op deze bijzondere vondst: ‘We weten dat de boeren uit deze tijd bepaald niet vreedzaam waren. Zo’n gruwelijke methode waarbij je jezelf wurgt door een touw strak te trekken, past in dat beeld.’

Lees het volledige artikel op de website van de Volkskrant. (€)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.