Universiteit Leiden

nl en

Joris van der Voet

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. J. van der Voet
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
j.van.der.voet@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3945-5972

Joris van der Voet doet onderzoek naar het gedrag van publieke managers om effectiviteit, het aanpassingsvermogen en de weerbaarheid van publieke sector organisaties te vergroten. Zijn onderzoeksagenda richt zich onder meer op gedrag van managers tijdens organisatieverandering, bezuinigingen en innovatie.

Meer informatie over Joris van der Voet

Joris werkte van 2008 tot 2014 als docent en promovendus aan het departement Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij verdedigde zijn proefschrift “Leading Change in Public Organizations” in January 2014. Vervolgens werkte hij als onderzoeker op het internationale European Seventh Framework project COCOPS over internationale overheidshervormingen. Als postdoctoraal onderzoeker bij het Institute of Public Governance and Management (ESADE Business School, Barcelona) werkte hij onder meer aan het European Seventh Framework projecgt LIPSE, dat zich richt op innovatie in de publieke sector. 

Als docent van de Universiteit Leiden ontving Joris een NWO Veni onderzoeksbeurs van €250.000 voor zijn project Innovation Capacity in times of Financial Decline. Zijn onderzoek is veelvuldig gepubliceerd in vooraanstaande internationale tijdschriften op het gebied van de bestuurskunde en publiek management. Joris is de winnaar van de Camilla Stivers Award for Best Article in Perspectives on Public Management and Governance in 2019. Joris verzorgt onderwijs op het gebied van management, leiderschap en organisatie in de publieke sector, en is de coördinator van de specialisatie Public Management and Leadership in de Master in Public Administration (MPA).

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.97

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.