Universiteit Leiden

nl en

Joris van der Voet: President Trump, de overheid ís helemaal geen bedrijf

In een opiniestuk in het NRC schrijft Joris van der Voet, assistent-professor Publiek Management aan de Universiteit Leiden, over de nieuwe Amerikaanse president. Trump wil de overheid meer als een bedrijf laten functioneren, en dat is volgens Joris van der Voet een grote stap terug in de tijd.

In de NRC stelt hij dat anders dan een bedrijf, de overheid problemen op lost die niemand anders kan of wil oplossen. Daarom is hij bang dat met de nieuwe aanpak van Trump Amerika "niet alleen terug in de tijd gaat op het gebied van volksgezondheid, milieu en klimaat, maar ook op het gebied van publiek management."

Lees het volledige opinie-artikel op de website van het NRC

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.