Universiteit Leiden

nl en

Moderne Nederlandse letterkunde (MA)

Waarom Universiteit Leiden

Kies Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden:

Persoonlijk onderwijs

De kleinschalige opzet van de opleiding en de aanwezigheid van een hoogleraar voor elke specialisatie garanderen een persoonlijke begeleiding en een brede expertise.

Veel expertise in huis

Tal van docenten die actief zijn in de master Neerlandistiek geven leiding aan onderzoeksprojecten. Zij brengen dit tot uitdrukking in hun onderwijs. Leiden heeft als enige universiteit in Nederland een historisch-taalkundige in huis met expertise op het terrein van het Middelnederlands en het zeventiende-eeuwse Nederlands.

Handige contacten

De opleiding onderhoudt – ook met het oog op mogelijke stages – uitstekende contacten met lokale instituten als het Instituut voor Nederlandse Lexicologie, de Bibliotheca Thysiana en de Universiteitsbibliotheek, en met elders gevestigde instituten als het Huygens Instituut voor Geschiedenis, het Letterkundig Museum, de Koninklijke Bibliotheek en vele andere.

Leiden in beeld

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.