Universiteit Leiden

nl en

Moderne Nederlandse letterkunde (MA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad

Al ruim 400 jaar draagt de Universiteit Leiden bij aan de unieke sfeer in Leiden. Zo barst het in de historische binnenstad van de studentenverenigingen, studentenhuizen en universiteitsgebouwen. Met zijn vele kroegen, eetcafés, restaurants, theaters en musea is er altijd wat te doen. Leiden is klein en fijn, maar tegelijkertijd een groots aanvoelende studentenstad. Door het compacte formaat fiets je vliegensvlug van je studentenkamer naar college en kom je altijd wel een bekende tegen.

Introductieweek

Twee maal per jaar, in augustus en februari, organiseert de Universiteit Leiden de Engelstalige Oriëntatie Week Leiden (OWL), waarin zowel Nederlandse als internationale studenten verwelkomd worden. De OWL is een uitstekende manier om de universiteit en de stad Leiden te leren kennen en andere studenten te ontmoeten.

Studieverenigingen

De Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden heeft een aantal studieverenigingen die geleid worden door studenten en die gerelateerd zijn aan een specifieke opleiding. Studieverenigingen organiseren sociale activiteiten, zoals informele bijeenkomsten, sportevenementen en feesten, maar ook studiegerelateerde activiteiten zoals lezingen, excursies en studiereizen.

De studievereniging geassocieerd met Neerlandistiek / Dutch Studies is NNP. Je kan ze bereieken via nnpbestuur@gmail.com.

Het Humanities Master Buddy Programme

Het Humanities Master Buddy Programme is opgezet door de Faculteit Geesteswetenschappen om alle studenten die nieuw zijn aan onze universiteit te helpen snel en gemakkelijk te integreren in het universiteitsleven. Met dit programma leer je alles wat je moet weten over de universiteit, het studentenleven en de praktische kant van leven en wonen in Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.