Universiteit Leiden

nl en

Moderne Nederlandse letterkunde (MA)

Ontmoet onze docenten

Prof.dr. Y. van Dijk

Yra van Dijk is gasthoogleraar aan Leiden Universiteit. Ze richt zich op het verband tussen literatuur, herinnering en media. Op dit moment werkt ze aan een studie over post-koloniale herinnering in Nederlands-Caribische literatuur. Bekijk haar volledige profiel hier.

Dr. B.K. Ieven

Bram Ieven is universitair docent aan het Leiden University Centre for the Arts in Society. Zijn onderzoek focust zich op Nederlandse en Europeese Moderne kunst en politiek, en op contemporary cultuur en globalisatie. Hij doceert over Nederlandse linkse dictatuur waaronder Pannekoek, Gorter en Roland-Holst. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Dr. E.A. Op de Beek

Esther Op de Beek is universitair docent en projectmanager aan het Leiden University Centre for the Arts in Society. Haar huidige onderzoek richt zich op de verbeeldingen van geluk (en literatuur) in de moderne literatuur. Haar doel is om deze textuele benadering te combineren met de analyse van leeservaringen. Bekijk haar volledige profiel hier.

Prof.dr. A.B.G.M. van Kalmthout

Ton van Kalmthout is Bijzonder hoogleraar Neerlandistiek/Nederlandse letterkunde. Zijn meest recente publicatie draagt de titel 'Een dubbel geluk: de huwelijksreis van Willem de Clercq en Caroline de Clercq-Boissevain in 1818'. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Dr. R. Pilgram

Roosmaryn Pilgram is docent aan het Leiden University Centre for Linguistics. Ze doceert vakken over argumentatie, retorica en gesproken communicatie. Bekijk haar volledige profiel hier.

Ontmoet meer docenten hier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.