Universiteit Leiden

nl en

Nederlandkunde (MA)

In Nederlandkunde, een specialisatie van het masterprogramma Neerlandistiek/Dutch Studies van Universiteit Leiden, bestudeer je de taal en cultuur van het Nederland van de Gouden Eeuw – de tijd van Rembrandt en Vondel – tot en met die van de hedendaagse dynamische, multiculturele samenleving.

Neerlandistiek is topopleiding in Keuzegids 2018

In de Keuzegids Masters van maart 2018 krijgt de masteropleiding Neerlandistiek het predicaat ‘Topopleiding’. De gids baseert de resultaten onder meer op de mening van studenten (via de Nationale Studenten Enquete) en op die van experts (NVAO).

Specialistische vakken

De master Nederlandkunde biedt jou de mogelijkheid om in de breedste zin van het woord kennis te maken met de Nederlandse taal en cultuur. Je volgt specialistische cursussen op het gebied van de Nederlandse taalkunde, met de nadruk op tweedetaalverwerving, taalbeheersing, moderne Nederlandse letterkunde, geschiedenis of kunstgeschiedenis. Daarnaast kun je colleges Didactiek van het Nederlands als tweede taal en Vertaalwetenschap volgen.

Multidisciplinair

De specialisatie richt zich met name, maar niet uitsluitend, op studenten voor wie Nederlands niet de moedertaal is en heeft een multidisciplinair karakter. Na afronding van deze specialisatie binnen de master Neerlandistiek ben je in staat de Nederlandse cultuur en samenleving te doorgronden.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden